• Ενέργεια

    Nέο πρόγραμμα επιδότησης εγκαταστάσεων φυσικού αερίου-Σε ποιούς απευθύνεται

    • NewsRoom


    Ελάφρυνση στα νοικοκυριά της Αττικής φέρνει το νέο πρόγραμμα επιδότησης εγκαταστάσεων θέρμανσης φυσικού αερίου από την ΕΔΑ Αττικής. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, από αύριο, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, τα νοικοκυριά της Αττικής μπορούν να επωφεληθούν από το νέο πρόγραμμα επιδότησης εγκαταστάσεων θέρμανσης φυσικού αερίου που προσφέρει η ΕΔΑ Αττικής και να μετατρέψουν το υφιστάμενο σύστημα θέρμανσης με νέο φυσικού αερίου κερδίζοντας μέχρι €3.500 για μία πολυκατοικία και €550 για ένα διαμέρισμα.

    Μετά την πρωτοφανή απήχηση που είχε το πρόγραμμα του 2017, το νέο πρόγραμμα επιδότησης που ξεκινά αύριο αποσκοπεί στο να δώσει τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερες οικογένειες της Αττικής να αποκτήσουν οικονομική και ταυτόχρονα αποδοτική θέρμανση για το σπίτι τους.

    Σε ποιούς απευθύνεται

    Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές που θα επιλέξουν είτε κεντρική σύνδεση της πολυκατοικίας, είτε αυτόνομη σύνδεση του διαμερίσματός τους, απλή ή με χρήση ανυψωτικής στήλης (riser) όπου ο μετρητής τοποθετείται στο μπαλκόνι μειώνοντας ακόμα περισσότερο το συνολικό κόστος σύνδεσης. Τα ποσά επιδότησης ξεκινούν από €550 για αυτόνομη θέρμανση διαμερίσματος ή μονοκατοικίας και ανέρχονται έως €3.500 για κεντρική θέρμανση μίας πολυκατοικίας. Το πρόγραμμα διαρκεί μέχρι εξάντλησης του διαθέσιμου προϋπολογισμού, ενώ για την ένταξη σε αυτό αρκεί η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης συμμετοχής με την οποία λαμβάνεται σειρά προτεραιότητας. Επιπλέον, η ΕΔΑ Αττικής συνεχίζει να προσφέρει και το 2018 έκπτωση 100% στα τέλη σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου για το σύνολο των καταναλωτών.

    Παράλληλα με το εταιρικό πρόγραμμα επιδότησης, η ΕΔΑ Αττικής διαχειρίζεται τη δράση “Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες” που υλοποιείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ  2014-2020 με συγχρηματοδότηση από την ίδια την εταιρεία.  Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα ισχύει μέχρι την 31/5 και καλύπτει το 100% του κόστους μετατροπής συστημάτων θέρμανσης φυσικού αερίου για νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα (δικαιούχους του ΚΕΑ) που κατοικούν στους δήμους Πειραιώς, Ασπροπύργου, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νέων Λιοσίων (Ιλίου), Ελευσίνας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρεις ιδέες διακόσμησης για ρομαντική ατμόσφαιρα στο σπίτι σας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε πλειστηριασμό το πιο ακριβό σπίτι στο Κολωνάκι. Οι 6 όροφοι και τα 35 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ