• Ελλάδα

    «Μεγάλος αδελφός» της Τουρκίας στα Ίμια: Με θερμικές κάμερες θα παρακολουθεί κάθε κίνηση στα νησιά

    • NewsRoom


    Θερμικές κάμερες τελευταίας τεχνολογίας επιστρατεύει ο τουρκικός στρατός προκειμένου να ελέγχει την κατάσταση στα Ίμια. Οι κάμερες θα τοποθετηθούν στο παρατηρητήριο, που έχει ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζεται στην τουρκική βραχονησίδα Τσαβούς, ενώ την ίδια ώρα δημιουργεί στρατιωτικές εγκαταστάσεις και στην παραλία Γκιουμουσλούκ απέναντι από τα Ίμια.

    Με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία επιθυμεί να κορυφώσει την ένταση στο Αιγαίο ανάμεσα σε τουρκικά και ελληνικά πλοία παράκτιας ασφάλειας.

    Τα σχέδια της Διοίκησης των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας περιλαμβάνουν την κατασκευή του παρατηρητηρίου δίπλα σε έναν οθωμανικό πύργο ηλικίας 350 ετών. Οι κάμερες που θα τοποθετηθούν εκεί θα μπορούν να καταγράφουν κάθε κίνηση στα Ίμια 24 ώρες το 24ωρο.

    Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν στην ακτή Γκιουμουσλούκ του Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός), σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο και όπως αναφέρεται, το παρατηρητήριο θα χρησιμεύει για να ελέγχονται οι κινήσεις των ελληνικών στρατιωτικών μονάδων καθώς και προσφύγων και παράτυπων μεταναστών, ενώ θα εποπτεύεται και η περιφέρεια Ντιντίμ του Αϊδινίου καθώς και η περιοχή ανάμεσα στο Μπόντρουμ και τη Ντάτσα.

    Μάλιστα, όπως αναφέρουν αρκετά ΜΜΕ στην Τουρκία το νέο στρατωτικό φυλάκιο-παρατηρητήριο θα διαθέτει και θερμικές κάμερες και έτσι θα καταγράφει κάθε κίνηση στα Ιμια 24 ώρες το 24ωρο.

    Eδώ θα χτιστεί το νέο στρατιωτικό φυλάκιο απέναντι από τα Ιμια

    Τα Ίμια από την Αλικαρνασσό και στη μέση η νησίδα Τσαβούς

    Ήδη έχουν μεταφερθεί στη νησίδα Τσαβούς μια δεξαμενή νερού και μια γεννήτρια που θα χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση του παρατηρητηρίου.

    Οι τελευταίες εργασίες στην Αλικαρνασσό

    Η Χουριέτ υποστηρίζει ότι στις 21 Ιανουαρίου οι Ελληνες ξεκίνησαν κατασκευές στην νήσο Καλόλιμνο, η οποία απέχει δύο μίλια από τα Ιμια.

    Νωρίτερα, μια άλλη τουρκική εφημερίδα, η Cumhuriyet, είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες με εκσκαφείς στην παραλία Γκιουμουσλούκ επισημαίνοντας ότι οι εργασίες άρχισαν χθες με εντατικούς ρυθμούς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στο υπουργείο Ναυτιλίας αύριο ο Τσίπρας για τα Ίμια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό είναι το φυλάκιο που φτιάχνουν οι Τούρκοι απέναντι από τις βραχονησίδες (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα βίντεο-ντοκουμέντο που «καίνε» την τουρκική πλευρά: Οι κινήσεις πριν και μετά το επεισόδιο στα Ίμια (video)



    ΣΧΟΛΙΑ