• Ελλάδα

    Μάριο Ντράγκι: Στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης να αποφασίσει για 4ο μνημόνιο

    • NewsRoom
    QE

    Μάριο Ντράγκι, Πρόεδρος ΕΚΤ


    Στο χέρι της ελληνικής κυβέρνηση βρίσκεται η απόφαση για το αν η Ελλάδα θα επιλέξει την βοήθεια ενός τέταρτου μνημονίου τον Αύγουστο του 2018, ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, στη συνέντευξη Τύπου μετά τις ανακοινώσεις της Τράπεζας για τα επιτόκια και τη νομισματική πολιτική της το επόμενο διάστημα.

    «Είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης να αποφασίσει για το τέταρτο πρόγραμμα», είπε ο κ. Ντράγκι, αναφέροντας πως εάν η ελληνική οικονομία συνεχίζει να εμφανίζει αδυναμίες και χρειαστεί νέο πρόγραμμα, είναι θέμα της κυβέρνησης τι θα πράξει.

    Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση για την δίωξη κατά του Ανδρέα Γεωργίου, ο κ. Ντράγκι προσέφερε για μια ακόμα φορά στήριξη στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ. «Το έχουμε πει πολλές φορές, ότι η ανεξαρτησία των στατιστικών Αρχών και των ανθρώπων που τις διοικούν είναι το σημαντικότερο συστατικό για την διασφάλιση της αξιοπιστίας των στοιχείων που εκδίδονται. Συνεπώς, όλες οι ενέργειες που τείνουν να υποσκάψουν την αξιοπιστία δεν είναι αποδεκτές από την ΕΚΤ.»

    Τέλος, σε ότι αφορά τη ρευστότητα των τραπεζών, ο Ιταλός υποστήριξε πως η κατάσταση στο συγκεκριμένο θέμα είναι απόρροια των οικονομικών πολιτικών που ακολουθούνται και του πως αντιμετωπίζουν τις πολιτικές αυτές οι αγορές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ : Κυρ. Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτη δέσμευση η μείωση των φόρων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με «ψαλίδι» 1,7 δισ. στις δαπάνες η υπεραπόδοση κατά 1,5 δισ. ευρώ στο πρωτογενές πλεόνασμα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι προβλέπουν οι αναλυτές για το Χρηματιστήριο το 2018



    ΣΧΟΛΙΑ