• Ελλάδα

    Μαριέττα Γιαννάκου: «Να επενδύσουμε στο μυαλό των νέων…»

    • NewsRoom
    Μαριέττα Γιαννάκου: Θετική στον κορονοϊό

    Μαριέττα Γιαννάκου


    Την ανάγκη να επενδύσουμε ως κοινωνία στους νέους υπογράμμισε η πρώην υπουργός, Μαριέττα Γιαννάκου, μιλώντας στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ.

    «Πρέπει να υπάρξει διάδραση ανάμεσα στην εμπειρία των μεγαλύτερων και στους νέους ανθρώπους», ανέφερε η πρώην υπουργός, υπογραμμίζοντας: «Ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν επενδύσεις, κινητικότητα στην αγορά εργασίας, τα παιδιά βρίσκουν σαν λύση να σπουδάζουν και στη συνέχεια εργάζονται ανεξάρτητα από τον τομέα που έχουν ειδικευτεί. Είναι γνωστοί οι δρόμοι που πρέπει να ακολουθήσουμε καθώς είμαστε μικρή χώρα δίχως μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές, αυτό που μπορεί να βοηθήσει την χώρα να προχωρήσει είναι η οδός προς τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις. Τι εμποδίζει την Ελλάδα να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο;».

    «Πρέπει να επενδύσουμε στο μυαλό των νέων και στην οξυδέρκειά τους. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να διαφοροποιηθούμε, με ανοικτό μυαλό και ανοικτούς ορίζοντες ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στους νέους να μείνουν στην χώρα και να ασχοληθούν με τις τεχνολογικές εξελίξεις… Δεν μπορεί η κρίση να παρατείνεται και οι νέοι άνθρωποι να μην μπορούν να επιστρέψουν. Πιστεύουμε στην κοινωνική οικονομία της αγοράς. Ελεύθερη οικονομία αλλά και οικονομία που φροντίζει τους πλέον αδύνατους. Αυτές είναι ιδεολογικές αρχές που πρώτοι εμείς έχουμε αναδείξει», επισήμανε ακόμη η κ. Γιαννάκου.



    ΣΧΟΛΙΑ