• Ελλάδα

    Κυρ. Μητσοτάκης σε επιχειρηματίες: «Φέρτε τα λεφτά σας πίσω»

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης (πρόεδρος ΝΔ) στο μέσον και Νίκος Καραμούζης (πρόεδρος Eurobank) δεξιά


    «Η Ελλάδα χριεάζεται ένα μεταρρυθμιστικό σοκ». Αυτή είναι η απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ερωτήθηκε σχετικά με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα των μεταρρυθμίσεων και των επενδύσεων στην εκδήλωση της Eurobank και της Grant Thornton “Growth Awards”. Συζητώντας με τον πρόεδρο της Eurobank, Νίκο Καραμούζη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Grant Thornton Βασίλη Καζά ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τη σταθερή δέσμευσή του να προωθήσει ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων προκειμένου να επανέλθουν οι επενδύσεις στη χώρα.

    «Προτάσσουμε τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης μέσα από την έκρηξη επενδύσεων για να επανέλθουμε στον ευρωπαικό μέσο όρο, κάτι που αναλογεί σε επενδύσεις ύψους περίπου 100 δισ. ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι «Δεν θα περπατάμε όταν οι άλλοι τρέχουν».

    Για μία ακόμη φορά, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην αναγκαίοτητα να υπάρξει σταθερό φορολογικό πλαίσιο, λέγοντας: «Προτάσσουμε την πολιτική σταθερότητα και το σταθερό φορολογικό πλαίσιο, το οποίο θα λειτουργήσει και ως επενδυτικό εργαλείο για να προσελκύσουμε επενδύσεις, αλλά και κεφάλαια από το εξωτερικό».

    Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι πρέπει «να προσελκύσουμε κατοίκους από το εξωτερικό για να αποκτήσουν ακίνητη περιουσία στη χώρα και να δοθούν τα αντίστοιχα κίνητρα».

    «Πιστεύω», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, «στις πραγματικές προοπτικές της χώρας και στα ανεκμετάλλευτα περιθώρια ανάπτυξης που διαθέτει. Να οικοδομήσουμε ένα νέο ελληνικό κράτος, στα πρότυπα του 21ου αιώνα».

    Εκκληση στο ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο

    Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε επίσης έκκληση στο ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο να επενδύσει στην Ελλάδα με αίσθημα ασφαλείας και πατριωτισμού, στηρίζοντας παράλληλα την καινοτόμο επιχειρηματικότητα.

    Κίνητρα για να επιστρέψουν οι καταθέσεις

    Ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε, επίσης, ότι είναι σημαντικό να δοθούν κίνητρα για να επιστρέψουν οι καταθέσεις ατις ελληνικές τράπεζες.

    Σχολιάζοντας δε το βάρος των ασφαλιστικών εισφορών, ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε μία τολμηρή ασφαλιστική πρόταση που θα παρουσιασθεί σύντομα. «Το άθροισμα», είπε, «των φορολογικών υποχρεώσεων και των ασφαλιστικών εισφορών δημιουργεί συνθήκες απόλυτης ασφυξίας στην οικονομία».

    Προτεραιότητα στην αναμόρφωση του φορολογικού και ασφαλιστικού

    Σε περιπτωση εκλογικής νίκης της ΝΔ, τα πρώτα νονοσχέδια θα αφορούν το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το νομοσχέδιο γραφειοκρατικού αποκαθαρισμού, τόνισε.

    Ο κ. Μητσοτάκης έκανε, επίσης, λόγο για φορολογική συμμόρφωση και για νέα φορολογική πολιτική, αλλά εξήρε και τη συμβολή των εργαζομένων, διευκρινίζοντας ότι η επιχείρηση αποτελεί κοινωνικό αποτύπωμα.

    Ξεκαθάρισε πάντως ότι σε περίπτωση που η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, και προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει, δεν θα δεχθεί ατομικές ατζέντες, διαφοροποιήσεις και εσωτερικές συγκρούσεις.

    Κυριάκος Μητσοτάκης (πρόεδρος ΝΔ) στο μέσον και Νίκος Καραμούζης (πρόεδρος Eurobank) δεξιά



    ΣΧΟΛΙΑ