• Ελλάδα

    ΝΔ: Γιατί ξέσπασε εμφύλιος στους Καραμανλικούς (για τον Άδωνι)

    • NewsRoom


    Άνω κάτω έχει γίνει η ΝΔ και ειδικά το Καραμανλικό στρατόπεδο τις τελευταίες ώρες μετά την απόφαση του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη να διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα τον Ευάγγελο Αντώναρο.  Θοδωρής Ρουσόπουλος, Νικήτας Κακλαμάνης και Σάκης Ιωννίδης στήριξαν σθεναρά τον Αδωνι Γεωργιάδη, ενώ, αντιθέτως, ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων Καραμανλή Γιώργος Βλάχος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επίσης επί Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος του επιτέθηκαν ζητώντας την αποκαθήλωσή του. Μάλιστα, οι αναρτήσεις που έκανε ο κ. Αντώναρος το απόγευμα του Σαββάτου στο Facebook ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη ΝΔ με αποτέλεσμα τη διαγραφή του από το κόμμα.  Ο Νικήτας Καλαμάνης επιτέθηκε στον Γιώργο Βλάχο ο οποίος ζήτησε την καρατόμηση του Αδωνι. Τον Αδωνι, στήριξε και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ενώ και ο εκπρόσωπος τύπου των κυβερνήσεων Καραμανλή Θοδωρής Ρουσόπουλος, στήριξε επίσης σθεναρά τον αντιπρόεδρο της ΝΔ.

    Τι λέει ο Αδωνις για τον Βλάχο

    Μάλιστα ο Αδωνις Γεωργιάδης , νωρίτερα , απαντώντας στο ζήτημα παραίτησης του , που έθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος απάντησε:

    «Εγώ είμαι αντιπρόεδρος επειδή το θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν θα είμαι αντιπρόεδρος το πρώτο δευτερόλεπτο που δεν θα το θέλει. Άρα, μην έχει τέτοιες απορίες ο φίλος μου ο Γιώργος».

    Παράλληλα, έκανε αναφορά στην τοποθέτηση στήριξης του Κώστα Καραμανλή στον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    «Ο Καραμανλής δείχνει το πνεύμα, αγαπητέ Γιώργο Βλάχο, που πρέπει να έχουμε. Το πνεύμα, δηλαδή, ότι είμαστε μπετόν αρμέ. Δεν πάει ο ένας εναντίον του άλλου, ποτέ και για κανένα λόγο».

    Η δήλωση Ρουσόπουλου

    Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon ο κ. Ρουσόπουλος είπε: «Έχω ακούσει τους ανθρώπους που κατηγορήθηκαν. Άκουσα τις αντιδράσεις τους. Εκτιμώ ότι δηλώνουν την αλήθεια. Ο Αδωνις Γεωργιάδης με πάρα πολύ εμφατικό τρόπο και με πολλά στοιχεία μίλησε σε πολλά ΜΜΕ, δίνοντας μια σειρά από απαντήσεις σε κατηγορίες οι οποίες δεν είναι μόνο έωλες, είναι φανταστικές, είναι στο χώρο του φανταστικού μέχρι στιγμής.

    Έχω να κάνω έκκληση στους συναδέλφους μου, στους φίλους μου και στους ανθρώπους στους οποίους πορευτήκαμε και πορευόμαστε μαζί. Στις στιγμές αυτές ένα κόμμα οφείλει να είναι ενωμένο. Αυτή δυστυχώς η αντίληψη που υπήρχε και υπάρχει σε ορισμένα στελέχη της ΝΔ, την οποία έζησα στην πλάτη μου και ζουν σήμερα άλλοι φίλοι και συνάδελφοι, πολιτικά στελέχη σε υψηλές θέσεις του κόμματος, αυτή η αντίληψη της ανθρωποφαγίας θα πρέπει να είναι μακριά από το κόμμα.

    Πρέπει η ΝΔ ως συντεταγμένο κόμμα να πάρει κάτι ως παράδειγμα από το ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ έχει μια πολιτική που είναι απαραίτητη για την επόμενη ημέρα στον τόπο και εκεί πρέπει όλοι να επικεντρωθούν.

    Αν υπάρξει εμφύλιος στο κόμμα το οποίο υπηρετώ, αυτό θα είναι εις βάρος μας. Η έκκλησή μου είναι προς τους συναδέλφους μου να μην παίξουν το παιχνίδι εκείνων που θέλουν να τη διαλύσουν ή να τη διαιρέσουν».

    Η δήλωση του Σάκη Ιωαννίδη

    Ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωννίδης έγραψε στο Twitter: «Με τον Αδωνι Γεωργιάδη κατά καιρούς έχουμε διαφωνήσει έως τσακωθεί. Ωστόσο οι αρχές και οι αξίες τόσο οι δικές μου όσο και της παράταξης που υπηρετώ από μικρό παιδί, μου επιβάλουν να βγω να τον στηρίξω τώρα που βάλλεται, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις».

    Κώστας Καραμανλής



    ΣΧΟΛΙΑ