ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί η διμερής συμφωνία Ελλάδας – Γερμανίας, που θα προβλέπει την επαναπροώθηση μεταναστών στην Ελλάδα, χώρα πρώτης εισόδου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, οι υπογραφές αναμένονται έως την Τρίτη και θα ακολουθήσουν οι υπογραφές με την Ρώμη.
Βάσει της συμφωνίας αυτής, η Αθήνα δέχεται την επιστροφή περίπου 2.000 μεταναστών. Ωστόσο, η κυβέρνηση αναφέρει ότι το Βερολίνο δεσμεύεται να διεκπεραιώσει σταδιακά ανοιχτές περιπτώσεις οικογενειακής επανένωσης και θα αποδεχθεί περισσότερα άτομα από εκείνα που θα στείλει πίσω.
Την ίδια στιγμή, η Μέρκελ επισκέφθηκε την Πέμπτη τη Σαξονία, όπου υποσχέθηκε ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες σε ομοσπονδιακό επίπεδο για τον επαναπατρισμό προσφύγων, οι αιτήσεις των οποίων για άσυλο απορρίφθηκαν.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μέρκελ: Σε προχωρημένο στάδιο οι διαπραγματεύσεις με την Αθήνα για την επαναπροώθηση μεταναστών
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μόνο η Ελλάδα δέχεται επαναπροωθήσεις προσφύγων – «Όχι» από Αλβανία και ΠΓΔΜ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τουρκία: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στην Άγκυρα ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ
- Φωτιά κοντά σε σπίτια στην Παλλήνη: Ήχησε 112
- Δανάη Μπεζαντάκου: «Μια άγρια φράουλα της Θάλασσας» στην προεδρία του Propeller Club
- Τάκης Θεοδωρικάκος: Παρεμβάσεις διαφάνειας και προστασίας των πολιτών στις τραπεζικές δανειακές συναλλαγές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.