ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί η διμερής συμφωνία Ελλάδας – Γερμανίας, που θα προβλέπει την επαναπροώθηση μεταναστών στην Ελλάδα, χώρα πρώτης εισόδου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, οι υπογραφές αναμένονται έως την Τρίτη και θα ακολουθήσουν οι υπογραφές με την Ρώμη.
Βάσει της συμφωνίας αυτής, η Αθήνα δέχεται την επιστροφή περίπου 2.000 μεταναστών. Ωστόσο, η κυβέρνηση αναφέρει ότι το Βερολίνο δεσμεύεται να διεκπεραιώσει σταδιακά ανοιχτές περιπτώσεις οικογενειακής επανένωσης και θα αποδεχθεί περισσότερα άτομα από εκείνα που θα στείλει πίσω.
Την ίδια στιγμή, η Μέρκελ επισκέφθηκε την Πέμπτη τη Σαξονία, όπου υποσχέθηκε ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες σε ομοσπονδιακό επίπεδο για τον επαναπατρισμό προσφύγων, οι αιτήσεις των οποίων για άσυλο απορρίφθηκαν.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μέρκελ: Σε προχωρημένο στάδιο οι διαπραγματεύσεις με την Αθήνα για την επαναπροώθηση μεταναστών
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μόνο η Ελλάδα δέχεται επαναπροωθήσεις προσφύγων – «Όχι» από Αλβανία και ΠΓΔΜ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θοδωρής Μόσχος: Ένα αστέρι γεννιέται…
- Μπορεί ο εργοδότης να παρακολουθεί τον εργαζόμενο εν ώρα εργασίας; Τι ισχύει για κάμερες, παρακολούθηση συνομιλιών και τηλεργασία
- Ισχυροί «παίκτες» της Πληροφορικής μπαίνουν στη μάχη της αμυντικής βιομηχανίας
- Θάνος Πλεύρης στο mononews: Στόχος της ΝΔ η αυτοδυναμία – Στο μεταναστευτικό δεν θα επιτρέψουμε εικόνες του 2015
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.