• Πολιτική

    H Μέρκελ «τράβηξε το αυτί» του Τσίπρα για τις παροχές;


    Έντονα ενοχλημένη φέρεται να είναι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με αφορμή τις προεκλογικές παροχές του Έλληνα πρωθυπουργού. Η Μέρκελ συνομίλησε σύμφωνα με πληροφορίες με τον Αλέξη Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής στο Σιμπίου που διεξήχθη το διήμερο 8-9 Μαΐου.

    Η γερμανική πλευρά εξέφρασε ενστάσεις κυρίως λόγω του ότι η ελληνική κυβέρνηση μονομερώς προχώρησε στην μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα της περιόδου έως και το 2022.

    Βάσει των συμφωνηθέντων το πλεόνασμα πρέπει να φθάσει στο 3,5% του ΑΕΠ, κάτι που σύμφωνα με τη Γερμανία είναι δύσκολο να επιτευχθεί έπειτα και από τις προαναγγελθείσες παροχές.
    Και μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να απολαμβάνει της συμπάθειας της Γερμανίδας καγκελαρίου, η ίδια ωστόσο δεν θα αφήσει να υπάρξουν οποιεσδήποτε εκτροπές, από τη στιγμή μάλιστα που η Μέρκελ στις εκλογές της 26ης Μαΐου θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους ακροδεξιούς της AfD.

    Το ακροδεξιό κόμμα είχε θέσει ως κεντρικό ζήτημα συζήτησης στη γερμανική Βουλή τις παροχές Τσίπρα, αναφέροντας πως εάν υπάρξει εκτροπή στα δημοσιονομικά της Ελλάδας, τότε θα πρέπει να επιστραφεί η τελευταία δόση που έλαβε η χώρα μας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και να καταργηθούν οι διευκολύνσεις στην αποπληρωμή των δανείων.



    ΣΧΟΛΙΑ