ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι ο ίδιος συζήτησε τρόπους μιας «πιθανής συνεργασίας για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης ειρήνης για την Ουκρανία» κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ.
«Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη εις βάρος εδαφικών συμβιβασμών», είπε ο Ζελένσκι σύμφωνα με το κείμενο απομαγνητοφώνησης της τηλεφωνικής επικοινωνίας, κείμενο που αναρτήθηκε στο Telegram.
«Η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας πρέπει να αποκατασταθεί εντός των συνόρων του 1991», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Ο Κινέζος πρόεδρος Σι μίλησε τηλεφωνικώς σήμερα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας για πρώτη φορά μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, έπειτα από μήνες πιέσεων από το Κίεβο για μια τέτοια συνομιλία.
Διαβάστε επίσης
Ουκρανία: Η χώρα τιμά την 37η επέτειο από τo Τσερνόμπιλ – Aποκηρύττει τον ρωσικό πυρηνικό «εκβιασμό»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Περιμένει «απόψε» απάντηση του Ιράν στην πιο πρόσφατη αμερικανική πρόταση
- ΟΟΣΑ: Ρεκόρ Ξένων Άμεσων Επενδύσεων στην Ελλάδα το 2025 – Σε ποιους κλάδους κατευθύνονται
- Στο 0,5% των ελληνικών εξαγωγών προς ΗΠΑ περιορίζεται η επίδραση των νέων αμερικανικών δασμών
- TRASTOR: Με ανώτατη τιμή διάθεσης τα 1,15 ευρώ/μετοχή η ΑΜΚ για την άντληση τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.