• Διεθνής πολιτική

    Ζελένσκι: «Πυρά» κατά της Ευρώπης στη Γερμανική Βουλή – «Ενεργείτε κυρίως οικονομικά»

    • NewsRoom


    Στη γερμανική Βουλή μίλησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε -μέσω ψηφιακής σύνδεσης- στα μέλη του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, σε ειδική συνεδρίαση εκτός ημερήσιας διάταξης, η οποία είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 09:00 (τοπική ώρα).

    Ο κ. Ζελένσκι άσκησε δριμεία κριτική σε άλλους ηγέτες κατά τη διάρκεια ομιλίας του, καθώς είπε ότι καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνονταν στα ουκρανικά σύνορα πριν από την εισβολή, οι δυτικοί ηγέτες έδρασαν πολύ αργά και δεν αντέδρασαν προκειμένου να αποτρέψουν τη Ρωσία.

    «Ενεργείτε κυρίως οικονομικά», είπε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος επέκρινε την απροθυμία να αφήσει την Ουκρανία να ενταχθεί στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει θέση για εμάς σε αυτό το τραπέζι».

    Στη γερμανική Βουλή μίλησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

    Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκής Ένωση, ενώ επεσήμανε πως οι πολιτικοί συνηθίζουν να λένε «ποτέ ξανά», αλλά «βλέπουμε ότι αυτά τα λόγια είναι άχρηστα».

    «Αυτή τη στιγμή καταστρέφεται ένας λαός στην Ευρώπη», τόνισε, σημειώνοντας πως «υπάρχει ένα τείχος στη μέση της Ευρώπης, μεταξύ της ελευθερίας και της ανελευθερίας».

    Μάλιστα, ο κ. Ζελένσκι προέτρεψε τη Γερμανία να παρέμβει με ηγετικό ρόλο και να τερματίσει τον πόλεμο.

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΗΕ: Η Ύπατη Αρμοστεία καλεί τις χώρες να προστατέψουν τους πρόσφυγες

    573 Ουκρανοί πρόσφυγες το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ