• Διεθνής πολιτική

    Ζελένσκι: Είμαστε ήδη στο δρόμο για τη νίκη – Η Ρωσία αναπτύσσει Σύρους μισθοφόρους στην Ουκρανία

    • NewsRoom


    Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ουκρανία έφτασε σε ένα στρατηγικό σημείο καμπής στον πόλεμό της με τη Ρωσία.

    Με νέο βίντεο που ανήρτησε στο προφίλ του στο Facebook, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αυτή τη φορά από τους δρόμους του Κιέβου, σημείωσε ότι «χρειάζεται ακόμα χρόνος και υπομονή για να επιτευχθεί η νίκη».

    «Είναι αδύνατο να πούμε πόσες ημέρες έχουμε ακόμη για να απελευθερώσουμε την ουκρανική γη. Μπορούμε όμως να πούμε ότι θα το κάνουμε. Γιατί έχουμε ήδη φτάσει σε ένα στρατηγικό σημείο καμπής», ανέφερε.

    Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος καταγγέλει ότι η Ρωσία αναπτύσσει Σύρους μισθοφόρους στην Ουκρανία για να πολεμούν ενάντια στο δικό του λαό.

    «Οι Ουκρανοί είναι περήφανοι άνθρωποι που πάντα υπερασπίζονται τη γη τους και δεν θα δώσουν στον κατακτητή ούτε ένα κομμάτι αυτής της γης, ούτε ένα τοις εκατό της ελευθερίας τους», πρόσθεσε.

    Παράλληλα, ανέφερε ότι αν συνεχιστεί ο πόλεμος, σημαίνει ότι χρειάζονται περισσότερες κυρώσεις προς τη Ρωσία και τόνισε: «Η Ρωσία πρέπει να πληρώνει για αυτόν τον τρομερό πόλεμο, να πληρώνει καθημερινά».

    Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε την ΕΕ να προχωρήσει σε πιο δυναμικές κινήσεις, εν όψει των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής στις Βερσαλλίες.

    Τέλος, τόνισε ότι η Ρωσία πρέπει να τιμωρηθεί καθώς βομβαρδίζει ανθρωπιστικούς διαδρόμους, εμποδίζοντας τους αμάχους να φύγουν.

    Διαβάστε επίσης:

    Ουκρανία: Τουλάχιστον 78 παιδιά έχουν σκοτωθεί κατά τη ρωσική εισβολή

    Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν επιθυμεί ανοικτό πόλεμο με τη Ρωσία



    ΣΧΟΛΙΑ