Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντμίρ Ζελένσκι δήλωσε την Παρασκευή ότι «η Ρωσία κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν».

Ακόμη, κάλεσε τους συμμάχους της Ουκρανίας να επιβάλουν νέες κυρώσεις στη Μόσχα εάν δεν δείξει επιθυμία να τερματίσει την εισβολή της, όπως μεταδίδει το Reuters.

1

Ο Ζελένσκι, ο οποίος μίλησε σε κοινή συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε στο Κίεβο, δήλωσε ότι συζήτησαν για τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία από άλλα κράτη, οι οποίες, όπως είπε, θα πρέπει να είναι παρόμοιες με το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ, το οποίο προβλέπει πως επίθεση εναντίον κράτους μέλος της εκλαμβάνεται ως επίθεση εναντίον όλων.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Έφοδος του FBI στο σπίτι του πρώην συμβούλου του Τραμπ, Τζον Μπόλτον

Λιβύη: Η έδρα της αποστολής του ΟΗΕ στην Τρίπολη τέθηκε στο στόχαστρο ρουκέτας

Τσιάρας: Ξεπαγώνουν οι πληρωμές και τα βιολογικά – Ορόσημο οι επόμενες εβδομάδες για ΟΠΕΚΕΠΕ