• Διεθνής πολιτική

    Ζάεφ για Σκοπιανό: Παράλογη η απαίτηση της Ελλάδας, δεν αλλάζουμε το Σύνταγμα

    • NewsRoom


    Σε λεπτό σχοινί ισορροπούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-πΓΔΜ για το Σκοπιανό, με τις πληροφορίες που έρχονται από τους δυο πρωθυπουργούς να είναι αντικρουόμενες καθώς αυτή τη φορά ο Ζόραν Ζάεφ χαρακτήρισε παράλογη την απαίτηση για αλλαγή του Συντάγματος και κατηγόρησε την Αθήνα πως έτσι ρισκάρει να τορπιλίσει τις διαπραγματεύσεις!

    Συγκεκριμένα, στην εφημερίδα Financial Times, ο Ζόραν Ζάεφ διεμήνυσε χαρακτηριστικά: «Η νέα απαίτηση της Ελλάδας είναι πως πρέπει να αλλάξουμε το Σύνταγμά μας. Αλλά το Σύνταγμα είναι ένας εσωτερικός κανόνας. Δεν έχει εφαρμογές έξω από τη χώρα. Σε κάθε περίπτωση, το να αλλάξουμε το Σύνταγμα δεν θα ήταν μια οριστική εγγύηση, γιατί μια νέα κυβέρνηση στο μέλλον μπορεί να έρθει και να το αλλάξει ξανά».

    Πάραυτα ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του, δήλωσε αισιόδοξος πως θα βρεθεί λύση, αν και είναι δύσκολο, όπως είπε. Αλλά ελπίζει πως ο ίδιος και ο Αλέξης Τσίπρας θα καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 11 και 12 Ιουλίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σύγχυση στην ΠΓΔΜ μετά τις δηλώσεις Ζάεφ για μικρές αλλαγές στο σύνταγμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζόραν Ζάεφ: Αυτά είναι τα τέσσερα ονόματα που προτείνει η ΠΓΔΜ



    ΣΧΟΛΙΑ