Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Οι ΗΠΑ έχουν αυξήσει την πίεση προς το Ομάν, ζητώντας από το κράτος του Περσικού Κόλπου να εγκαταλείψει την παραδοσιακή πολιτική ουδετερότητας και να διακόψει τις διπλωματικές του σχέσεις με το Ιράν, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η WSJ.

Αμερικανοί και Άραβες αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η Ουάσιγκτον αντιμετωπίζει πλέον τη στάση του Ομάν απέναντι στην Τεχεράνη ως αντίθετη προς τα αμερικανικά συμφέροντα.

1

Η κυβέρνηση Τραμπ φέρεται να προειδοποίησε ακόμη και με κυρώσεις ή στρατιωτικά πλήγματα κατά του Ομάν, μετά από εκτιμήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών ότι η χώρα θα μπορούσε να συνταχθεί με το Ιράν στην επιβολή τελών διέλευσης σε εμπορικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ.

Η ηγεσία του Ομάν απορρίπτει τις συγκεκριμένες κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι η ουδέτερη στάση της χώρας είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του διαμεσολαβητικού της ρόλου στην περιοχή.

Ωστόσο, Αμερικανοί αξιωματούχοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί, επικαλούμενοι την άρνηση του Ομάν να καταδικάσει ξεκάθαρα τις στρατιωτικές ενέργειες του Ιράν.

Διαβάστε επίσης 

Τραμπ: Ψευδή τα δημοσιεύματα ότι ΗΠΑ και Ιράν έχουν διακόψει τις συνομιλίες

Ουγγαρία: Ο Μαγιάρ υπόσχεται επιστροφή στην «καρδιά της Ευρώπης» – Στήριξη Μερτς με φόντο την Ουκρανία

Ρουμανία: Ποινική έρευνα κατά του αρχηγού του στρατού για υπόθεση κατάχρησης εξουσίας