• Διεθνής πολιτική

    Wall Street: Σε νέα ρεκόρ οι δείκτες – Άλμα 48% για τη Reddit στο ντεμπούτο της

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με φόρα από τη χθεσινή συνεδρίαση συνέχισε και την Πέμπτη η Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να κλείνουν σε νέα ιστορικά υψηλά.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 39.781,50 μονάδες με άνοδο 0,68%, ο S&P 500 στις 5.241,53 μονάδες με κέρδη 0,32% ενώ ο Nasdaq στις 16.401,84 μονάδες με άνοδο 0,20%.

    Το ενδιαφέρον στράφηκε ξανά στον τομέα των εταιρειών κατασκευής ημιαγωγών και ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, με την Micron Technology να σημειώνει άνοδο 14,13%, έπειτα από τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε. Η επίδοση της Micron επηρέασε και άλλες μετοχές του κλάδου, με τη Nvidia να κλείνει στο +1,18% και την  Taiwan Semiconductor στο +2,5%, ενώ η Broadcom έκλεισε στο +5,64%.

    Ωστόσο, πρωταγωνίστρια της ημέρας ήταν η μετοχή της Reddit, η οποία στο ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο σημείωσε άνοδο 48% από την αρχική δημόσια προσφορά.

    Στον αντίποδα, βουτιά 4,09% σημείωσε η μετοχή της Apple, αφού το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε μήνυση για αντιμονοπωλιακή νομοθεσία κατά του κατασκευαστή του iPhone. Η Apple ήταν η μετοχή με τη χειρότερη επίδοση από αυτές του Dow Jones.

    Αντίθετα, στην κορυφή του δείκτη βρέθηκε η Goldman Sachs  με άλμα 4,32%, ενώ ακολούθησαν οι Home Depot με κέρδη 2,81%  και η Caterpillar με άνοδο 2,28%.

    Η Wall Street σημείωσε την Τετάρτη ισχυρή άνοδο, στον απόηχο των ανακοινώσεων της FED. Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε, όπως αναμενόταν, σταθερά τα βασικά της επιτόκια για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, ενώ στις αναθεωρημένες προβλέψεις της παρέμεινε σταθερή στην εκτίμησή της για 3 μειώσεις επιτοκίων κατά 25 μ.β. μέσα στο 2024, παρά την αναθεώρηση προς τα πάνω της ανάπτυξης για το έτος.

    Από το πρωί της Πέμπτης, οι traders τιμολογούν με σχεδόν 70% πιθανότητα η Fed να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Ιούνιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME.



    ΣΧΟΛΙΑ