• Διεθνής πολιτική

    Βρετανία: Η Ουκρανία εκμεταλλεύεται την κακή ηγεσία στον ρωσικό στρατό

    • NewsRoom

    (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Οι ουκρανικές δυνάμεις «πιθανότατα πέτυχαν τακτικό αιφνιδιασμό» με τις συνεχιζόμενες αντεπιθέσεις, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

    Στην καθημερινή ενημέρωση πληροφοριών, εξηγεί ότι το πέτυχαν εκμεταλλευόμενες την «κακή επιμελητεία, διοίκηση και ηγεσία» του ρωσικού στρατού.

    Αναλυτικά, στην έκθεση τονίζεται:

    «Από τις 29 Αυγούστου 2022, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις διεξάγουν συνεχείς επιθετικές επιχειρήσεις στη νότια Ουκρανία. Στοιχείο αυτών των επιθέσεων αποτελεί η συνεχής προέλαση σε ευρύ μέτωπο δυτικά του ποταμού Ντνίπρο, εστιάζοντας σε τρεις άξονες εντός της ρωσοκρατούμενης Περιφέρειας της Χερσώνας.

    Η επιχείρηση έχει περιορισμένους άμεσους στόχους, αλλά οι δυνάμεις της Ουκρανίας πιθανότατα έχουν επιτύχει τακτικό αιφνιδιασμό, καθώς εκμεταλλεύονται την κακή επιμελητεία, διοίκηση και ηγεσία στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

    Με τις μάχες να συνεχίζονται επίσης στους τομείς του Ντονμπάς και του Χάρκοβου, βασικό ζητούμενο για τους Ρώσους διοικητές τις επόμενες μέρες θα είναι το πού θα δεσμεύσουν οποιαδήποτε επιχειρησιακή εφεδρική δύναμη μπορούν να δημιουργήσουν».

    Διαβάστε επίσης:

    O Λευκός Οίκος θα ζητήσει από το Κογκρέσο άλλα 12 δισ. δολάρια σε βοήθεια της Ουκρανίας



    ΣΧΟΛΙΑ