• Διεθνής πολιτική

    Βρετανία: Επιβεβαιώνει και επίσημα πως συζητά την αποστολή αρμάτων Challenger 2 στην Ουκρανία

    • NewsRoom
    Challenger 2

    Challenger 2


    Η Βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε για πρώτη φορά πως σκοπεύει να παρέχει άρματα μάχης στην Ουκρανία το αμέσως επόμενο διάστημα.

    Εκπρόσωπος του Ρίσι Σούνακ ανέφερε πως ο βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Άμυνας Μπεν Γουάλας να «συνεργαστεί με εταίρους» τις επόμενες εβδομάδες,  για να προχωρήσει «πιο βαθιά και πιο γρήγορα στην παροχή στήριξης στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της παροχής τανκς».

    Αν η συμφωνία προχωρήσει, τότε αναμένεται να αποσταλούν στην Ουκρανία σύγχρονα βαρέα άρματα μάχης Challenger 2, του βρετανικού στρατού.

    Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι βρισκόταν «σε διαπραγματεύσεις με στόχο τη δημιουργία ενός ευρύτερου συνασπισμού χωρών» για την παράδοση δυτικών τεθωρακισμένων στο Κίεβο.

    «Επιταχύνουμε τη στήριξή μας στην Ουκρανία με το είδος της στρατιωτικής τεχνολογίας επόμενης γενιάς που θα βοηθήσει να κερδηθεί αυτός ο πόλεμος» τόνισε σύμφωνα με τους Financial Times ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ. «Είναι σαφές ότι τα άρματα μάχης θα μπορούσαν να προσφέρουν στους Ουκρανούς τη δυνατότητα να αλλάξουν το παιχνίδι» πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης:

    Ουκρανία-Ρωσία: Συμφώνησαν σε νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου στις συνομιλίες που είχαν στην Άγκυρα

    ΝΑΤΟ – ΕΕ: Συμφωνία δημιουργίας Task Force για την προστασία κρίσιμων υποδομών

    Πούτιν: «Δύσκολη» η κατάσταση στις προσαρτημένες περιοχές της Ουκρανίας



    ΣΧΟΛΙΑ