• Διεθνής πολιτική

    Βέλγιο: Παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης – Υπήρχε αίτημα από την Τυνησία για έκδοση του τρομοκράτη των Βρυξελλών από το 2022

    • NewsRoom
    O υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου Βίνσεντ Φαν Κουίκενμπορν

    O υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου Βίνσεντ Φαν Κουίκενμπορν


    Tην παραίτησή του ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου, Βίνσεντ Βαν Κουίκενμπορν, μετά από νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως για τον τρομοκράτη των Βρυξελλών.

    Όπως σημείωσε, «σήμερα το πρωί στις 9 π.μ., παρατήρησα το εξής: στις 15 Αυγούστου 2022, υπήρξε αίτημα έκδοσης από την Τυνησία για αυτόν τον άνδρα. Το αίτημα αυτό διαβιβάστηκε την 1η Σεπτεμβρίου, όπως όφειλε, από τον νομικό πραγματογνώμονα στην εισαγγελία των Βρυξελλών. Ο αρμόδιος δικαστής δεν απάντησε σε αυτό το αίτημα έκδοσης και ο φάκελος δεν διεκπεραιώθηκε».

    Τόνισε ότι πρόκειται «ατομικό λάθος. Ένα μνημειώδες λάθος. Ένα απαράδεκτο λάθος. Ένα λάθος με δραματικές συνέπειες. Η ανεξαρτησία ενός δικαστή είναι το θεμέλιο του κράτους δικαίου μας. Πάντα υπερασπιζόμουν αυτήν την αρχή και θα συνεχίσω να την υπερασπίζομαι. Ως υπουργός δικαιοσύνης, δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να παρέμβω στις αποφάσεις ενός δικαστή».

    «Αν και αυτό είναι έργο ενός μεμονωμένου και ανεξάρτητου δικαστή, εξακολουθώ να θέλω να αναλάβω την ευθύνη για αυτό το απαράδεκτο λάθος. Δεν ψάχνω απολύτως κανένα πρόσχημα. Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Νιώθω ότι είναι καθήκον μου να το κάνω», κατέληξε ο Βίνσεντ Βαν Κούικενμπορν.

    Διαβάστε επίσης:

    Ισραήλ: Ζήτησε να εκκενωθεί το νοσοκομείο Αλ Κοντς της Γάζας

    Φέζερ (ΥΠΕΣ Γερμανίας): Υπέρ της απέλασης υποστηρικτών της Χαμάς

    Τζουμάκας για τη διαγραφή του: Θα τρίζουν τα κόκαλα του Ανδρέα



    ΣΧΟΛΙΑ