• Διεθνής πολιτική

    Βασίλισσα Ελισάβετ: Ακύρωσε τις διαδικτυακές συναντήσεις, καθώς τα ήπια συμπτώματα της Covid-19 επιμένουν

    • NewsRoom
    Βασίλισσα Ελισάβετ

    Βασίλισσα Ελισάβετ


    Η Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία διεγνώσθη θετική στον νέο κορονοϊό την Κυριακή, ακύρωσε τις προβλεπόμενες για σήμερα υποχρεώσεις που είχε να εκπληρώσει μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ εξακολουθεί να παρουσιάζει «ήπια συμπτώματα» που μοιάζουν με αυτά κοινού κρυολογήματος, ανακοίνωσε το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ.

    Όπως αναφέρει το Reuters, η Βασίλισσα Ελισάβετ «η οποία εξακολουθεί να παρουσιάζει ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά κοινού κρυολογήματος, αποφάσισε να μην εκπληρώσει τις διαδικτυακές της υποχρεώσεις που προβλέπονταν για σήμερα, αλλά θα συνεχίσει να εκτελεί μικρά καθήκοντα», προσθέτει το Μπάκιγχαμ στην ανακοίνωσή του.

    Η ίδια έστειλε ένα συλλυπητήριο μήνυμα στη Βραζιλία τη Δευτέρα για να δηλώσει τη βαθιά της λύπη από τις πρόσφατες θανατηφόρες πλημμύρες και σχεδίαζε να προχωρήσει με άλλες διαδικτυακές συναντήσεις που είχαν προγραμματιστεί με ξένους πρεσβευτές, όπως ανέφερε το παλάτι.

    Η συμμετοχή ή μη της Ελισάβετ στις υποχρεώσεις που προβλέπονται για τις προσεχείς ημέρες, όπως είναι η εβδομαδιαία συνομιλία της με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον την Τετάρτη, θα προσδιοριστεί εγκαίρως, διευκρίνισε το Μπάκιγχαμ.

    Η 95χρονη βασίλισσα, η οποία έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού, είπε την περασμένη εβδομάδα στο προσωπικό του Παλατιού ότι δεν μπορούσε να κινηθεί πολύ εύκολα.

    Η είδηση ​​του θετικού τεστ έχει οξύνει τις ανησυχίες για την μακροβιότερη μονάρχη στον κόσμο, δύο εβδομάδες αφότου συμπλήρωσε τα 70 χρόνια στον βρετανικό θρόνο, καθώς μετά την νοσηλεία της για μία νύχτα τον Οκτώβριο, οι εμφανίσεις της σπανίζουν. Ωστόσο, το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε πρόσφατα επανάληψη των δημόσιων δραστηριοτήτων της, κυρίως σε μια ακολουθία στις 29 Μαρτίου στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στη μνήμη του πρίγκιπα Φιλίππου, του συζύγου της που απεβίωσε πέρυσι.

    Επίσης προβλέπεται η πραγματοποίηση τετραήμερων εορταστικών εκδηλώσεων για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας.

    Διαβάστε επίσης:

    Βρετανία: Η βασίλισσα Ελισάβετ σχεδιάζει να μιλήσει τηλεφωνικά με τον Μπόρις Τζόνσον

    Η Βασίλισσα Ελισάβετ παραδέχθηκε πως δεν μπορεί να κινηθεί εύκολα



    ΣΧΟΛΙΑ