• Διεθνής πολιτική

    Βασιλιάς Κάρολος: Αναστάτωση για ψεύτικη είδηση περί θανάτου του

    • NewsRoom
    Βασιλιάς Κάρολος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Βασιλιάς Κάρολος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Η βρετανική πρεσβεία της Ουκρανίας αναγκάστηκε να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνει ότι ο βασιλιάς Κάρολος είναι ζωντανός, αφού ρωσικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι πέθανε.

    Μια σειρά από ρωσικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους και οι σχετικοί λογαριασμοί τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν νωρίτερα σήμερα ότι ο βασιλιάς πέθανε σε ηλικία 75 ετών ως αποτέλεσμα επιπλοκών από καρκίνο, «επικαλούμενοι ανώνυμες πηγές μέσων ενημέρωσης».

    Σύμφωνα με την Daily Mail, αυτό συνέβη καθώς κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η εικόνα μιας σαφώς ψεύτικης δήλωσης από τα «Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ» που ανέφερε τον «απροσδόκητο θάνατο» του Καρόλου.

    «Ψεύτικες οι αναφορές ότι ο βασιλιάς Κάρολος έχει πεθάνει»

    Το κανάλι της βρετανικής πρεσβείας στο Telegram ανάρτησε ανακοίνωση στα ρωσικά για να τονίσει ότι οι αναφορές ήταν ψεύτικες:

    «Οι αναφορές για τον θάνατο του βασιλιά Κάρολου Γ’ της Μεγάλης Βρετανίας είναι ψεύτικες» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. Ανάλογο μήνυμα εξέδωσε και η βρετανική πρεσβεία στην Ουκρανία.

    Τα πρώτα πρακτορεία που δημοσίευσαν την ψεύτικη αναφορά ήταν το Sputnik, το Readkovka και το Mash ωστόσο, αργότερα διόρθωσαν τις αναρτήσεις τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Κέιτ Μίντλετον: Τι συμβαίνει με την πριγκίπισσα της Ουαλίας;

    Μπορέλ: Το Ισραήλ προκαλεί λιμό στη Γάζα

    Στην Κροατία αύριο ο Γιώργος Γεραπετρίτης



    ΣΧΟΛΙΑ