• Διεθνής πολιτική

    Τζουζέπε Κόντε: Δεν μπορούμε να δεχθούμε παράνομες εισόδους μεταναστών στην χώρα

    • NewsRoom
    Τζουζέπε Κόντε, πρωθυπουργός Ιταλίας

    Τζουζέπε Κόντε, πρωθυπουργός Ιταλίας


    Στο μεταναστευτικό πρόβλημα, το οποίο έχει πάρει ξανά δραματικές διαστάσεις στην νότια Ιταλία και το νησί της Λαμπεντούζα, εν μέσω μάλιστα της πανδημίας, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του τη Δευτέρα ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

    «Δεν μπορούμε να δεχθούμε παράνομες εισόδους μεταναστών στην χώρα και ούτε να ακυρωθούν οι θυσίες που έκανε η χώρα κατά την κρίση του κορονοϊού», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός. «Ιι επαναπατρισμοί παράτυπων μεταναστών πρέπει να εντατικοποιηθούν», πρόσθεσε.

    Με ιδιαίτερη αναφορά στην αύξηση των αφίξεων στο μικρό νησί της Λαμπεντούζα, κυρίως από την Τυνησία, ο Τζ.Κόντε υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να εισέρχεται, κανείς, στην Ιταλία με αυτό τον τρόπο» και ούτε μπορεί, η διεθνής κοινότητα, να εκτεθεί σε νέους κινδύνους που δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν».

    «Υπάρχουν μετανάστες που προσπαθούν να αποφύγουν την υγειονομική παρακολούθηση. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε, πρέπει να είμαστε σκληροί και άκαμπτοι», συμπλήρωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

    Τέλος, κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να ζητά τον σεβασμό των βασικών μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του κορονοϊού.



    ΣΧΟΛΙΑ