• Διεθνής πολιτική

    Τζο Μπάιντεν: Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί από επίθεση μαχητών υποστηριζόμενων από το Ιράν

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν


    Τρεις Aμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης μη επανδρωμένου αεροσκάφους κατά των αμερικανικών δυνάμεων που σταθμεύουν στη βορειοανατολική Ιορδανία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, δήλωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την Κυριακή, κατηγορώντας τις ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν για την επίθεση.

    «Ενώ ακόμη συγκεντρώνουμε τα γεγονότα αυτής της επίθεσης, γνωρίζουμε ότι πραγματοποιήθηκε από ριζοσπαστικές μαχητικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν, που δρουν στη Συρία και το Ιράκ», είπε ο Μπάιντεν σε δήλωση.

    Οι θάνατοι ήταν οι πρώτοι για μέλη των αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή, από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

    Ο Μπάιντεν είπε ότι η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

    «Θα συνεχίσουμε τη δέσμευσή τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Και μην έχετε καμία αμφιβολία – θα ζητήσουμε από όλους τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν τη στιγμή και με τον τρόπο που θα επιλέξουμε», είπε ο Μπάιντεν στη δήλωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.

    Ο αμερικανικός στρατός είπε ότι 25 στρατιώτες τραυματίστηκαν.

    «Στις 28 Ιανουαρίου, τρία μέλη του αμερικανικού στρατού σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν από επίθεση που έπληξε μια βάση στη βορειοανατολική Ιορδανία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία», ανέφερε σε δήλωση η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM).

    Διαβάστε επίσης

    Λευκός Οίκος: Δεν υπάρχει μεταβολή στην πολιτική απέναντι στο Ισραήλ

    Ανησυχία στην Τουρκία για τις αποφάσεις κρατών να σταματήσουν τη χρηματοδότηση στην UNRWA



    ΣΧΟΛΙΑ