ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα δεχθεί στις 12 Μαΐου τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ στον Λευκό Οίκο, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπός του.
Στόχος κατά την επίσκεψη αυτή θα είναι “η εμβάθυνση των ιστορικών σχέσεων” μεταξύ των δυο χωρών, συμμάχων στο ΝΑΤΟ, δήλωσε η Καρίν Ζαν-Πιέρ στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Η συζήτηση θα εστιάσει κυρίως στην υποστήριξη στην Ουκρανία έναντι της ρωσικής εισβολής, στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις χώρες της Δύσης στη Ρωσία, στην κλιματική αλλαγή και στη συνεργασία με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, δήλωσε η εκπρόσωπος.
Η Καρίν Ζαν-Πιέρ υπογράμμισε ότι αυτή η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί λίγο προτού η Ισπανία αναλάβει την 1η Ιουλίου και για έξι μήνες την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η ρήξη Ζούλα – Παπαδρόσου, το πορτοκαλί τηλέφωνα και η σπόντα της Σίας, αλλαγές στον ΑΝΤ1, λεφτά στο Open
- Eurobank: Γιατί η τράπεζα πάει και στο Χρηματιστήριο της Κύπρου
- Γιατί ο Κ.Μ. πήρε το όπλο του, το παρασκήνιο της κρίσης, ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση και γιατί οι Λίβυοι είναι.. διπρόσωποι
- Metlen: Θερμό επενδυτικό ενδιαφέρον φέρνει η ανταλλαγή μετοχών
