ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να προχωρήσει σε νέες κινήσεις με στόχο τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.
Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Βανς υποστηρίζει ότι η Τεχεράνη έχει «εμπλουτίσει ουράνιο σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από αυτά που απαιτούνται για οποιονδήποτε πολιτικό σκοπό», προσθέτοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος «ενδέχεται να κρίνει αναγκαία τη λήψη επιπλέον μέτρων για να σταματήσει ο εμπλουτισμός του ιρανικού ουρανίου».
Παράλληλα, τόνισε, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ακούσει «ούτε ένα σοβαρό επιχείρημα που να δικαιολογεί την παραβίαση των υποχρεώσεων του Ιράν βάσει της συμφωνίας μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων».
Ο Βανς κατέληξε διαβεβαιώνοντας ότι ο Τραμπ «ενδιαφέρεται μόνο για τη χρήση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων με στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του αμερικανικού λαού. Ό,τι κι αν αποφασίσει, αυτή θα είναι η προτεραιότητά του».
Διαβάστε επίσης:
Στάρμερ: Δεν διαπίστωσε πρόθεση του Τραμπ για εμπλοκή των ΗΠΑ στη σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θάνος Πλεύρης στο mononews: Στη φυλακή έως 5 χρόνια όποιος μετανάστης δεν παίρνει άσυλο – Πότε θα μπαίνει «βραχιολάκι»
- XRTC: Οι 6 αδυναμίες της ελληνικής ακτοπλοΐας αλλά και οι προοπτικές στον νέο κύκλο ανάπτυξής της
- Το αξέχαστο πάρτι του Ανδρεάδη στη Μύκονο με καλεσμένο τον Αρνό της Louis Vuitton, πού βρίσκεται το Theolina του Θ. Φέσσα, οι τραπεζίτες που βρέθηκαν στην Αντίπαρο και μία παγκόσμια πρεμιέρα στο Ναύπλιο
- Ασφαλιστική αγορά: Συναγερμός για τα κόστη υγείας – Ανησυχίες και νέες προτάσεις μετά την έκθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού
