ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ρώσοι ολιγάρχες είναι ευπρόσδεκτοι στην Τουρκία αλλά θα πρέπει να συμμορφώνονται με το διεθνές δίκαιο προκειμένου να έχουν οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Η Τουρκία έχει ασκήσει αυστηρή κριτική εις βάρος της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αλλά αντιτίθεται επί της αρχής στις κυρώσεις που επέβαλαν οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ.
«Αν Ρώσοι ολιγάρχες…ή όποιοι Ρώσοι πολίτες θέλουν να επισκεφθούν την Τουρκία, φυσικά και μπορούν», είπε ο Τσαβούσογλου απαντώντας σε μια ερώτηση στο ετήσιο διεθνές φόρουμ της Ντόχα.
«Αν εννοείτε αν αυτοί οι ολιγάρχες μπορούν να έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα στην Τουρκία, τότε φυσικά αν είναι νόμιμη και όχι αντίθετη στο διεθνές δίκαιο, θα το εξετάσω. Αν είναι αντίθετη στο διεθνές δίκαιο, τότε είναι άλλο ζήτημα», δήλωσε ο τούρκος υπουργός.
Δύο υπερπολυτελείς θαλαμηγοί που ανήκουν στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Ρομάν Αμπράμοβιτς έχουν ελλιμενιστεί σε τουρκικά θέρετρα.
Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Στο Ισραήλ μεταβαίνει ο Άντονι Μπλίνκεν
Ουκρανία: Τρεις ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στο Λβιβ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Euroxx Securities για ΟΤΕ: Αναβάθμιση με τιμή στόχο €21,30 με «όπλο» τις αποδόσεις προς τους μετόχους
- Ξανά στους δρόμους οι αγρότες στις Σέρρες, απέκλεισαν τον κόμβο Λευκώνα – «Τέρμα η κοροϊδία»
- ΣτΕ: Προτείνει περιορισμένες και όχι ευρύτερες αλλαγές, στη συνταγματική αναθεώρηση
- Φρένο στα Airbnb στο κέντρο της Αθήνας – Μειώθηκαν κατά 2.500 τα ενεργά ΑΜΑ μετά τα περιοριστικά μέτρα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.