• Διεθνής πολιτική

    Τουρκία: Κλείνει τα Στενά του Βοσπόρου στα πολεμικά πλοία

    • NewsRoom
    Τσαβούσογλου

    Μεβλούτ Τσαβούσογλου


    Στο κλείσιμο των Στενών του Βοσπόρου, εφαρμόζοντας τη συνθήκη του Μοντρέ, προχωρά η Τουρκία, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

    «Προειδοποιήσαμε όλες τις παράκτιες χώρες να μην περάσουν πολεμικά πλοία τους πλοία από τα Στενά, εφαρμόζοντας τη Συνθήκη του Μοντρέ», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας

    Ο Τσαβούσογλου ανέφερε πως δεν υπάρχει μέχρι στιγμή πολεμικό πλοίο που έχει περάσει από τα στενά, ενώ πριν την δήλωσή του είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

    «Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποιο αίτημα διέλευσης από τα Στενά. Στο περιβάλλον σύγκρουσης ειδοποιήσαμε όλες τις παράκτιες και μη παράκτιες χώρες να μην κάνουν διέλευση των πολεμικών τους πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει οποιοδήποτε αίτημα. Εφαρμόζουμε τις διατάξεις της Συνθήκης του Μοντρέ», τόνισε ο Τσαβούσογλου.

    Πάντως, ήδη τα πολεμικά πλοία της Ρωσίας έχουν περάσει στη Μαύρη Θάλασσα και έχουν προχωρήσει σε ναυτικό αποκλεισμό της Ουκρανίας, ενώ με τη συγκεκριμένη απόφαση εμποδίζεται η δυνατότητα για είσοδο πολεμικών πλοίων άλλων χωρών, όπως της Βρετανίας ή των ΗΠΑ, στην περιοχή.

    Διαβάστε επίσης

    Λεντριάν: Δεν είμαι σίγουρος πως ο Πούτιν περίμενε να έρθουν έτσι τα πράγματα

    Αμνηστία και χρήματα σε όσους Ρώσους στρατιώτες παραδώσουν τα όπλα προσφέρει η Ουκρανία

    Τσαβούσογλου: Κλείνει τα Στενά του Βοσπόρου στα πολεμικά πλοία

     



    ΣΧΟΛΙΑ