ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι προερχόμενοι από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ (RFK Jr) και Τούλσι Γκάμπαρντ, οι οποίοι εξέφρασαν πρόσφατα την υποστήριξή τους στην υποψηφιότητα Τραμπ για την προεδρία των ΗΠΑ, επιλέχθηκαν από τον Ρεπουμπλικάνο μεγιστάνα για να πλαισιώσουν την «ομάδα μετάβασης» – όπως αποκαλείται το επιτελείο συμβούλων που προτείνει στον εκλεγμένο πρόεδρο τα πρόσωπα που θα αναλάβουν υπουργικά πόστα και θέσεις στον Λευκό Οίκο – εφόσον βέβαια είναι ο νικητής των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.
«Καθώς ο ευρύς συνασπισμός υποστηρικτών του προέδρου Τραμπ επεκτείνεται πέρα από τις κομματικές γραμμές, είμαστε υπερήφανοι που ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ και η Τούλσι Γκάμπαρντ προστέθηκαν στην ομάδα μετάβασης Τραμπ/Βανς», αναφέρει η σχετική ενημέρωση από τον Μπράιαν Χιούζ, σύμβουλο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.
Ο 70χρονος RFK Jr, δικηγόρος ειδικευμένος στο περιβαλλοντικό δίκαιο, αντιεμβολιαστής και απόγονος της δυναστείας Κένεντι, διεκδίκησε αρχικά το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές, προτού αποφασίσει να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Τελικά επέλεξε να αποσυρθεί από την κούρσα και να στηρίξει την υποψηφιότητα Τραμπ.
Σε συνέντευξη που δημοσιοποιήθηκε χθες Δευτέρα στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), ο Κένεντι είπε στον πρώην παρουσιαστή του Fox News Τάκερ Κάρλσον ότι του ζητήθηκε να ενταχθεί στην ομάδα μετάβασης του Τραμπ ώστε «να βοηθήσει στην επιλογή των προσώπων» που θα έχουν κυβερνητικές θέσεις.
Η 43χρονη Γκάμπαρντ είχε διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020. Εγκατέλειψε το κόμμα το 2022 και, καθώς επέκρινε έντονα τον πρόεδρο Μπάιντεν και την κυβέρνηση του, έγινε δημοφιλής μεταξύ των συντηρητικών και εμφανιζόταν συχνά σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Ιράν: Περισσότερο έλεγχο στο διαδίκτυο ζήτησε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Θεσσαλονίκη: Τι ζήτησαν οι παραγωγικοί φορείς της περιοχής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Τρίπολη: «Έβαζα φωτιές γιατι μου άρεσε να βλέπω τους πυροσβέστες» είπε η 44χρονη εμπρηστής
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- UBS για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ο δρόμος προς τα 55 ευρώ περνά από Αττική και Εγνατία Οδό
- Χρηματιστήριο: Κορυφώνονται οι επαφές για την εισαγωγή ναυτιλιακών, ετοιμάζεται IPO για 250-300 εκατ. ευρώ και το δέλεαρ των ομολογιακών
- Metlen: NBG Securities και Citi βλέπουν επιστροφή στην ανάπτυξη – Τιμές στόχοι έως 58 ευρώ
- Θα το απολαμβάνει και ο… Μαραντόνα από εκεί ψηλά! Επένδυση 200 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του γηπέδου της Νάπολι
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.