Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, και η σύζυγός του, Σίλια Φλόρες, μεταφέρθηκαν σε πλοίο μετά τη σύλληψή τους από αμερικανικές δυνάμεις και πρόκειται να οδηγηθούν στη Νέα Υόρκη, όπως δήλωσε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε ότι στη Νέα Υόρκη έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες τόσο σε βάρος του Μαδούρο όσο και της συζύγου του.

1

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σύλληψης δεν υπήρξε καμία απώλεια Αμερικανού πολίτη, σημειώνοντας ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει πλέον τα επόμενα βήματα αναφορικά με τη μελλοντική ηγεσία της Βενεζουέλας. Όπως είπε, μεταξύ των σεναρίων που μελετώνται είναι και το ενδεχόμενο ανάδειξης της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης, Μαρίας Κορίνα Ματσάδο, στην ηγεσία της χώρας.

Ο Τραμπ δήλωσε επίσης, σε συνέντευξή του στο Fox News, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εμπλακούν «πολύ ενεργά» στη βιομηχανία πετρελαίου της Βενεζουέλας, επισημαίνοντας ότι οι μεγαλύτερες και ισχυρότερες πετρελαϊκές εταιρείες παγκοσμίως εδρεύουν στις ΗΠΑ και θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο.

Αναφέρθηκε ακόμη στις σχέσεις του με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, λέγοντας ότι είναι καλές και ότι το Πεκίνο δεν αναμένεται να αντιδράσει στην επιχείρηση στη Βενεζουέλα, καθώς, όπως είπε, «θα συνεχίσει να προμηθεύεται πετρέλαιο».

Τέλος, ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι η επιχείρηση εναντίον του Μαδούρο στέλνει σαφές μήνυμα, προσθέτοντας ότι όσοι παραμένουν πιστοί στον συλληφθέντα πρόεδρο δεν θα έχουν ευοίωνο μέλλον εφόσον συνεχίσουν να τον στηρίζουν.

Διαβάστε επίσης

Βενεζουέλα: Κανονικά η λειτουργία των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της PDVSA

EE για Βενεζουέλα: Αποκλιμάκωση και λύση με πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου

Σαουδική Αραβία: Καλεί σε συνομιλίες για την Υεμένη καθώς αυξάνονται οι εντάσεις με τα ΗΑΕ