ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την Ινδία ως «νεκρή οικονομία» και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν «πολύ λίγες εμπορικές συναλλαγές» με τη χώρα, εντείνοντας τη ρητορική του εναντίον της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, καθώς οι δύο πλευρές έχουν φτάσει σε αδιέξοδο λόγω της απειλής του για επιβολή δασμών 25% στα ινδικά προϊόντα.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, γράφοντας στην πλατφόρμα Truth Social, επιτέθηκε στην Ινδία όπως και τη μακροχρόνια αμυντική και εμπορική της σύμμαχο Ρωσία, αφού προειδοποίησε μια μέρα νωρίτερα ότι θα τιμωρούσε το Νέο Δελχί για την αγορά ρωσικών όπλων και ενέργειας.
«Δεν με νοιάζει τι κάνει η Ινδία με τη Ρωσία», έγραψε ο Τραμπ. «Μπορούν να καταστρέψουν τις νεκρές οικονομίες τους μαζί, δεν με νοιάζει. Έχουμε κάνει πολύ λίγες συναλλαγές με την Ινδία, οι δασμοί τους είναι πολύ υψηλοί, από τους υψηλότερους στον κόσμο», πρόσθεσε.
Διαβάστε επίσης:
Κακλαμάνης για χθεσινή ψηφοφορία: Δεν υπήρχε θέμα απαρτίας, οι βουλευτές στην αίθουσα ήταν 97
Τριαντόπουλος: Κατατέθηκε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας του από τον Παύλο Ασλανίδη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αταλάντη Μαρτίνου: Ο Κωνσταντίνος Γιώτης με απαλό άγγιγμα
- ΑΔΜΗΕ: Αντίστροφη μέτρηση για την αύξηση κεφαλαίου 1 δις – Τα επόμενα βήματα
- Τριπλά κερδισμένοι AKTOR και Metlen από την είσοδό τους στον ΒΟΑΚ – Στο τιμόνι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- Οι 3+1 απειλές σε τράπεζες και οικονομία από την απόφαση του Αρείου Πάγου για τα δάνεια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.