ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα μετά την εκτόξευση από τη Ρωσία υπερηχητικού, μέσου βεληνεκούς, βαλλιστικού πυραύλου κατά ουκρανικής πόλης, λέγοντας πως υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να ξεσπάσει παγκόσμια σύγκρουση.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες, Πέμπτη, ότι το χτύπημα ήταν απάντηση στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ και η Βρετανία επέτρεψαν στο Κίεβο να πλήξει ρωσικό έδαφος με προηγμένα δυτικά όπλα, μια κίνηση που, σύμφωνα με τον ίδιο, δίνει στη σύγκρουση «παγκόσμιο» χαρακτήρα.
«Ο πόλεμος στην ανατολή εισέρχεται σε μια καθοριστική φάση, νιώθουμε ότι το άγνωστο πλησιάζει», δήλωσε ο Τουσκ σε συνέδριο δασκάλων.
«Η σύγκρουση λαμβάνει δραματικές διαστάσεις. Οι τελευταίες ώρες έχουν δείξει ότι η απειλή είναι σοβαρή και πραγματική σε ό,τι αφορά μια παγκόσμια σύγκρουση».
Διαβάστε επίσης
Ζαχάροβα: Κάθε πρωτοβουλία για την Ουκρανία θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα ρωσικά συμφέροντα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Υπ. Οικονομικών: Οι διατάξεις της ευρωπαϊκής οδηγίας για τον ΦΠΑ ενσωματώθηκαν με τον Τελωνειακό Κώδικα που ψηφίστηκε τον Ιούλιο
- Το Ιράκ σε διαπραγματεύσεις με την Exxon για αποθήκευση πετρελαίου σε Ασία και σε βασικές αγορές
- Ρουμανία: Η κυβέρνηση συνασπισμού επιβίωσε από τέσσερις συνεχόμενες προτάσεις δυσπιστίας
- Άδωνις Γεωργιάδης: Από 1/1/2026 σε πλήρη λειτουργία ο Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας
