• Διεθνής πολιτική

    Τουρκία: Νέες συλλήψεις διαδηλωτών στα συλλαλητήρια για το Πανεπιστήμιο του Βόσπορου

    • NewsRoom


    Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν και πάλι σήμερα δεκάδες ανθρώπους που διαδήλωναν, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στους φοιτητές οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον διορισμό του πρύτανη Μελίχ Μπουλού στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου.

    Σύμφωνα με έναν φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, οι αστυνομικοί απώθησαν με τις ασπίδες τους πολλές δεκάδες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ήταν και βουλευτές της αντιπολίτευσης, όταν προσπάθησαν να συγκεντρωθούν στο Καντίκιοϊ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αριστερών οργανώσεων. Τουλάχιστον 20 διαδηλωτές συνελήφθησαν.

    Η συγκέντρωση αυτή οργανώθηκε σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους φοιτητές οι οποίοι διαδηλώνουν εδώ και έναν μήνα κατά του διορισμού του πρύτανη, ο οποίος πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Εξάλλου, τουλάχιστον 36 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Προύσα, το Τσανάκαλε και τη Σαμψούντα, σε κινητοποιήσεις συμπαράστασης προς τους φοιτητές, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Η καταστολή των διαδηλώσεων εντάθηκε αυτήν την εβδομάδα, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών, ενώ έχουν συλληφθεί εκατοντάδες άνθρωποι. Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι από τον περασμένο μήνα έχουν συλληφθεί 528 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 498 αφέθηκαν ελεύθεροι (οι 108 υπό όρους), δύο έχουν προφυλακιστεί και οι υπόλοιποι παραμένουν ακόμη υπό κράτηση.

    Υπό αυτές τις εκρηκτικές συνθήκες, πολλά ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης κάλεσαν τον πρύτανη να παραιτηθεί, όμως εκείνος δήλωσε αποφασισμένος να παραμείνει στη θέση του.

    Διαβάστε επίσης:

    Σουλεϊμάν Σοϊλού: Οι ΗΠΑ διηύθυναν την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016

    Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την κυβέρνηση Ερντογάν για την ρητορική κατά των ΛΟΑΤ της Τουρκίας

    «Συμπεριφορά μίσους» χαρακτηρίζει το Τwitter ανάρτηση του Σοϊλού για τους ΛΟΑΤ

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ