• Διεθνής πολιτική

    Τουρκία: Εκλογές στις 14 Μαΐου «δείχνει» ο Ερντογάν

    • NewsRoom
    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Τη 14η Μαΐου δείχνει ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στην Τουρκία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του φαίνεται πως «πάει» τη χώρα σε πρόωρες εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το 2023 θα πετύχουμε τον δρόμο που άνοιξε ο Μεντερές στις 14 Μαΐου 1950, λέγοντας «φτάνει, οι πολίτες έχουν το λόγο».

    Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν πριν τον Ιούνιο, τονίζοντας πως μεσολαβεί ένα διάστημα πέντε μηνών.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος, σε δηλώσεις του το Σάββατο, δεν αρκέστηκε μνα «φωτογραφίσει» την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, αλλά μίλησε συγκεκριμένα για τις 14 Μαΐου: «Φαίνεται ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου», είπε χαρακτηριστικά.

    Από την άλλη πλευρά και η αντιπολίτευση ανέφερε την ίδια ημερομηνία ως πιθανή για την διεξαγωγή των εκλογών. «Φαίνεται ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου», δήλωσε ο ηγέτης του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης. Η συμμαχία της αντιπολίτευσης της Τουρκίας δεν έχει ακόμη ανακοινώσει κοινό υποψήφιο, ωστόσο ο Κιλιτσντάρογλου έχει αφήσει πολλές φορές να εννοηθεί ότι είναι πρόθυμος να κατέβει στις εκλογές.

    Διαβάστε επίσης:

    Καλίν: Μια χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία είναι πιθανή ανά πάσα στιγμή



    ΣΧΟΛΙΑ