Η Λίζα Κουκ παραμένει στη θέση της διοικητού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ύστερα από απόφαση του Εφετείου της Περιφέρειας της Κολούμπια, το οποίο απέρριψε την προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να την απομακρύνει ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης για τα επιτόκια.

Με ψήφους 2-1, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του προέδρου να ανασταλεί προηγούμενη απόφαση που επέτρεπε στην Κουκ να παραμείνει στη θέση της, όσο εξετάζονται κατηγορίες περί υποθήκης απάτης. Έτσι, η ίδια θα συμμετάσχει κανονικά στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC), η οποία ξεκινά σήμερα.

1

Η εξέλιξη θεωρείται πλήγμα για τον Τραμπ, καθώς η κυβέρνησή του πιέζει τη Fed να μειώσει τα επιτόκια. Ο Λευκός Οίκος δεν προχώρησε σε σχόλιο μετά την απόφαση.

Παράλληλα, λίγα λεπτά αργότερα, η Γερουσία επιβεβαίωσε με οριακή πλειοψηφία (48-47) τον Στίβεν Μιράν, επιλογή του Τραμπ για το διοικητικό συμβούλιο της Fed. Ο Μιράν, πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων του πρώην προέδρου, θα συμμετάσχει στη φετινή συνεδρίαση της εβδομάδας.

 

Διαβάστε επίσης 

Ρούμπιο: Η Χαμάς έχει ένα «πολύ μικρό παράθυρο ευκαιρίας» για να δεχθεί μια συμφωνία

Tραμπ: Υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για την ανάπτυξη της εθνοφρουράς στο Μέμφις

Ισπανία: Η Μαδρίτη ακυρώνει σύμβαση ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ για εκτοξευτήρες ρουκετών ισραηλινής κατασκευής