• Διεθνής πολιτική

    Τιμ Σκοτ: Το αουτσάιντερ στο ράλι των Ρεπουμπλικάνων έχει μια ευκαιρία να αυξήσει τις δωρεές υπέρ του

    • Bloomberg
    Τιμ Σκοτ, Αμερικανός Γερουσιαστής

    Τιμ Σκοτ, Αμερικανός Γερουσιαστής


    Ο Αμερικανός γερουσιαστής Τιμ Σκοτ ​​θα έχει την Τετάρτη την πιο μεγάλη ευκαιρία μέχρι σήμερα για να προσελκύσει ενθουσιασμένους ψηφοφόρους του κόμματος και δωρητές, κατά τη διάρκεια του προκριματικό debate του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στο Μιλγουόκι, για το χρίσμα στις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

    Ο Σκοτ έχει ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον βασικών δωρητών της Wall Street, ενώ στοχεύει να εκτοξευθεί στις κορυφαίες θέσεις του πολυπληθούς «GOP 2024», στο οποίο προς το παρόν είναι επικεφαλής ο πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις.

    Ο γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας, ο μοναδικός μαύρος Ρεπουμπλικανός στη Γερουσία, ​​προσπάθησε να ξεχωρίσει από τους αντιπάλους του, η στρατηγική των οποίων ήταν να παρουσιάσουν μια εικόνα αποτυχίας της Αμερικής. Ο Σκοτ παρουσιάζει, αντίθετα, μια αισιόδοξη άποψη για τις Ηνωμένες Πολιτείες με επίκεντρο την πίστη του, την ιστορία του και ένα όραμα για λιγότερο διχαστική πολιτική.

    Το τελευταίο διάστημα ο Σκοτ απολαμβάνει μια άνοδο στις πρωτογενείς έρευνες. Αν και δημοφιλής στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ρεπουμπλικάνων, δεν είχε καταφέρει μέχρι πρόσφατα να συγκεντρώσει μεγαλύτερα ποσοστά εύνοιας για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (GOP), ενώ βρίσκεται πολύ πίσω στις δημοσκοπήσεις από τον Τραμπ και τον ΝτεΣάντις. Ωστόσο, η συζήτηση της Τετάρτης, στην οποία ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε να μη συμμετέχει, προτιμώντας μια συνέντευξη με τον πρώην παρουσιαστή του Fox News, Τάκερ Κάρλσον, θα μπορούσε να προσελκύσει στην πλευρά του Σκοτ μια σειρά από δωρητές και ψηφοφόρους.

    Ο Scott έχει καταφέρει να συγκεντρώσει δωρεές ύψους 6,1 εκατ. δολαρίων στις πρώτες 40 ημέρες της εκστρατείας του και έκλεισε τον Ιούνιο με 21,1 εκατομμύρια δολάρια μετρητά, χάρη στα χρήματα που μεταφέρθηκαν από την εκστρατεία του στη Γερουσία.

    Καθώς αποτελεί τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας, κατάφερε να έχει μια σημαντική πρόσβαση στους παίκτες της Wall Street. Ο δισεκατομμυριούχος Stan Druckenmiller, ιδρυτής του Duquesne Family Office, φιλοξένησε έναν έρανο στις 9 Αυγούστου για τον Σκοτ στο Χάμπτονς, ενώ προηγουμένως δώρισε 150.000 δολάρια στο Opportunity Matters Fund Action PAC που υποστηρίζει τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή.

    Σε ένα πάνελ του Bloomberg Invest στις 7 Ιουνίου, ο Druckenmiller υποστήριξε για τον Σκοτ ότι είναι πιθανών ο καλύτερος για να ενώσει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα. «Λατρεύω τον Τιμ Σκοτ. Θα ήθελα να είναι ο επόμενος πρόεδρος», είπε.

    Ο Steve Schwarzman της Blackstone Inc. και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs Group Inc. David Solomon δώρισαν έκαστος από 6.600 δολάρια στην προεδρική προσπάθεια του Σκοτ, το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσό.

    Την περασμένη εβδομάδα, η καμπάνια του Σκοτ πραγματοποίησε αγορά διαφήμισης 8 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 6,6 εκατομμυρίων δολαρίων για τηλεοπτικό χρόνο στην Αϊόβα και το Νιου Χάμσαϊρ μέχρι τον Νοέμβριο.

    Ο μέσος όρος των Ρεπουμπλικανών στο RealClearPolitics δείχνει ότι ο Σκοτ ​​βρίσκεται στην έκτη θέση σε εθνικό επίπεδο – αλλά στην Αϊόβα, εκτοξεύθηκε στην τρίτη θέση πίσω από τον Τραμπ και τον ΝτεΣάντις.

    Ο Σκοτ ελπίζει να επαναλάβει την άνοδό του ποντάροντας στη σκηνή της Τετάρτης.

    Για να υπονομεύσουν την εκστρατεία του, οι αντίπαλοι κυκλοφόρησαν μια συνέντευξη σε εφημερίδα σχεδόν τριών δεκαετιών όπου ο Σκοτ ​​λέει ότι ονειρευόταν να γίνει αντιπρόεδρος. Από την άλλη, ενώ ο Τραμπ επαινεί τον Σκοτ, ιδιαίτερα για τη συνεργασία τους σε μη προνομιούχες κοινότητες, ο πρώην πρόεδρος δεν έχει ακόμα κάνει εικασίες για πιθανούς υποψηφίους δίπλα του, όπως για τη θέση του αντιπροέδρου και των υπουργών.

    Η Jennifer DeCasper, η διευθύντρια της καμπάνιας του Σκοτ, απέρριψε σχετικές εικασίες. «Θέλει απλώς να δείξει στην Αμερική ότι είναι σοβαρός να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος και ότι υπάρχει μια καλύτερη επιλογή εκεί έξω», είπε.

    Διαβάστε επίσης

    Ντόναλντ Τραμπ: Οι ποινικές διώξεις φέρνουν άνθηση στις οικονομικές δωρέες για την προεκλογική του εκστρατεία

    Ντόναλντ Τραμπ: Καταγγέλλει τη «στημένη» δίωξη μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του

    Ντόναλντ Τραμπ: Νέα δίωξη για απόπειρα ανατροπής του αποτελέσματος των εκλογών του 2020



    ΣΧΟΛΙΑ