• Διεθνής πολιτική

    Δένδιας: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κουλέμπα για την πρωτοβουλία του να πάει στη Μαριούπολη

    • NewsRoom
    Νίκος Δένδιας - Ντμίτρο Κουλέμπα

    Νίκος Δένδιας – Ντμίτρο Κουλέμπα


    Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε σήμερα ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκος Δένδια και τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα.

    Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι ο κ. Κουλέμπα τον ενημέρωσε για την κατάσταση στην Ουκρανία, τον ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία μετάβασης στη Μαριούπολη ώστε να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ υπογράμμισε και τις δημόσιες ευχαριστίες του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

    Συγκεκριμένα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ έγραψε: «Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΥΠΕΞ  D.Kuleba, κατόπιν πρωτοβουλίας του, με ενημέρωσε για την κατάσταση σε  & με ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία μετάβασής μου στη Μαριούπολη ώστε να μεταφέρω ανθρωπιστική βοήθεια υπογραμμίζοντας τις δημόσιες ευχαριστίες του Πρ. Zelenskyy».

    Υπενθυμίζεται ότι ιδιαίτερη αναφορά στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια έκανε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε ομιλία που απηύθυνε στην Ολομέλεια του ιταλικού Κοινοβουλίου.

    «Είμαι ευγνώμων στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που αποφάσισε να στηρίξει το έργο των ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Μαριούπολη, προκειμένου να σωθούν οι άνθρωποί μας στη πόλη και να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια που είναι πολύ σημαντική για όλους εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρόεδρος.

    Διαβάστε επίσης:

    Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Είμαι ευγνώμων στον Νίκο Δένδια

    Λαβρόφ: Αποστολή ειρηνευτικής δύναμης από τη Δύση στην Ουκρανία μπορεί να σημάνει πόλεμο NATO-Ρωσίας



    ΣΧΟΛΙΑ