ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας συζήτησε την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.
Οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν στη σπουδαιότητα της ενεργειακής ανθεκτικότητας και ανεξαρτησίας. Η πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία που έχει η διασφάλιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας στην Ευρώπη, καθώς και η προστασία των χωρών που κατέστησαν ευάλωτες από τον οικονομικό εκβιασμό της Ρωσίας», ανέφερε εκπρόσωπος της πρωθυπουργού της Βρετανίας.
Η Λιζ Τρας είπε επίσης στον Όλαφ Σολτς ότι επιθυμεί να διευρύνει την αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και να βρει μια λύση σε ζητήματα που αφορούν τους αμφιλεγόμενους κανόνες που διέπουν το εμπόριο με τη Βόρεια Ιρλανδία στη μετά το Brexit εποχή, συμπλήρωσε η εκπρόσωπος.
Διαβάστε επίσης
Μπερλουσκόνι: Θα μπορούσα να αναλάβω μαζί με την Μέρκελ τη διαμεσολάβηση με τον Πούτιν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αναλυτές για Metlen: Ισχυρό το β’ εξάμηνο- ΑΠΕ και ενέργεια ωθούν την κερδοφορία
- Γιατί πήγε στο Μαξίμου ο CEO ενός κολοσσού της Υγείας – Η Ελλάδα στο ραντάρ ξένων εταιρειών για επενδύσεις
- Χάρης Αντωνίου: Τις επενδύσεις 1 με 2 τρισ. δολάρια για την ανανέωση των ελληνόκτητων ποντοπόρων πλοίων να προσπαθήσουμε να τις περάσουμε μέσα από το ΑΕΠ της Ελλάδας
- Patrico στην Πάρο: Επανερμηνεύοντας τη μνήμη του τόπου
