• Διεθνής πολιτική

    Τι απάντησαν οι οπαδοί της Σέλτικ στην Αλεσσάντρα Μουσολίνι

    • NewsRoom

    Αλεσσάντρα Μουσολίνι


    Η εγγονή του Μουσολίνι, Αλεσάντρα, που είναι μέλος του ακροδεξιού κόμματος της Ιταλίας «Forza Italia», με δηλώσεις της είπε πως οι οπαδοί της Σέλτικ θα πρέπει να διωχθούν ποινικά για τη συμπεριφορά τους την περασμένη Πέμπτη,  στο ματς των Κελτών με αντίπαλο τη Λάτσιο για το Europa League. Συγκεκριμένα, οι οπαδοί των Κελτών είχαν πανό που έδειχναν τον Μουσολίνι κρεμασμένο ανάποδα και ένα άλλο που… καλούσε τους φασίστες οπαδούς της Λάτσιο (εκείνους που μέχρι και η διοίκηση της Λάτσιο είπε πως δε θέλει) να ακολουθήσουν τον ηγέτη τους.

    Η ενέργεια αυτή προκάλεσε τις  αντιδράσεις της οικογένειας του Μουσολίνι, αλλά και αρκετών Ιταλών οπαδών του φασισμού.

    Η Αλεσάντρα Μουσολίνι ζήτησε την ποινική τους δίωξη, αναφέροντας ότι θα πρέπει να κατηγορηθούν για προτροπή σε πράξεις βίας και παράλληλα πρότεινε να θεσμοθετηθεί νόμος ενάντια στην «Ντουτσε φοβία», όπως την αποκαλεί.

    Οι οπαδοί της Σέλτικ ανταπάντησαν στην Αλεσάντρα Μουσολίνι με τον δικό τους τρόπο, αλλά στη δική της γλώσσα. Με ένα πανό στο χθεσινό παιχνίδι απέναντι στην Αμπερντίν που έγραφε «Βαφανκούλο Αλεσάντρα», έστειλαν την απάντησή τους στην πρότασή της για την ποινική τους δίωξη…

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ