• Διεθνής πολιτική

    Θρήνος στη Φλόριντα: Αυτά είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας (pics, videos)

    • NewsRoom


    Μετά το αιματηρό επεισόδιο που έλαβε χώρα στο σχολείο Marjory Stoneman Douglas της Φλόριντα, τα αδικοχαμένα θύματα της τραγωδίας και οι ιστορίες τους άρχισαν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με γνωστούς τους και την κοινή γνώμη να ξεσπά για τις δραματικές στιγμές που βίωσαν.

    Ανάμεσα στα 17 θύματα της ανείπωτης τραγωδίας, βρίσκονται μια έφηβη και δύο γυμναστές. Ο 49χρονος Chris Hixon ήταν καθηγητής στο σχολείο. Η Jaime Guttenburg πέθανε στο σχολείο ενώ όπως ανακοίνωσαν οι γονείς της ο γιος τους Jesse κατάφερε να γλιτώσει. Μεταξύ των θυμάτων αναγνωρίστηκε και ο προπονητής ποδοσφαίρου Aaron Feis που πέθανε προστατεύοντας μαθητές.

    «Με μεγάλη θλίψη η οικογένειά μας πληροφορήθηκε τον θάνατο του Aaron Feis. Ήταν βοηθός προπονητή και φύλακας. Έγινε ανθρώπινη ασπίδα για τους μαθητές. Πέθανε ηρωικά και θα τον έχουμε για πάντα στις καρδιές μας», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της η ποδοσφαιρική ομάδα του σχολείου.

    Η Alexa Saka απέτισε φόρο τιμής στην ξαδέρφη της Jaime που συγκινημένη θα την θυμάται πάντα ως το πιο όμορφο, ευγενικό, φιλικό κορίτσι.

    «Προσπαθούσες πάντα να τους κάνεις όλους να αισθάνονται καλά. Και αυτό το χαμόγελό σου φώτιζε κάθε δωμάτιο που έμπαινες. Έχεις τόσο ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Ας κοιμηθείς σήμερα και για πάντα με τους αγγέλους»

    Υπενθυμίζεται ότι ο ύποπτος, ο οποίος κατονομάστηκε, ο Νίκολας Κρουζ, πρώην σπουδαστής του λυκείου, 19 ετών, που είχε αποβληθεί από το σχολείο εξαιτίας της κακής διαγωγής του, συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα στην κοντινή κοινότητα Κοράλ Σπρινγκς, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Μπρόουαρντ, ο Σκοτ Ίσραελ.

    Παράλληλα ο Aaron Feis  είχε γίνει την ημέρα εκείνης της σοκαριστικής επίθεσης στη Φλόριντα ο άνθρωπος-ασπίδα για τους μαθητές, καθώς ρίσκαρε τη ζωή του, πηδώντας κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών για να τους προστατεύσει από τις σφαίρες που έπεφταν βροχή.

    «Αντί να μιλάμε για τον δειλό εκτελεστή, γνωρίστε τον Aaron Feis. Τον προπονητή και φύλακα στο Marjory Stoneman Douglas HS. Μπήκε μπροστά από πολλούς μαθητές για να τους προστατεύσει από τις σφαίρες» έγραψε στο Twitter ο χρήστης ScottWarner18.

    Στο μεταξύ, ο Feis εργαζόταν ως φύλακας στο σχολείο τα τελευταία 8 χρόνια.

    Φόρο τιμής απέτισαν και στον Hixon. «Ο Chris είναι πιθανότατα ο πιο γλυκός άντρας που έχω γνωρίσει ποτέ. Κάνει τόσα πολλά. Είναι τρομερό αυτό που έγινε. Είναι τόσο ανόητο», σχολίασε ο Dan Jacob.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σοκαριστικό βίντεο: Η στιγμή που ο μακελάρης της Φλόριντα πυροβολεί τους μαθητές (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάνος Μανωλάκος: Βρέθηκε νεκρός εντός του φαρμακείου του



    ΣΧΟΛΙΑ