• Διεθνής πολιτική

    Τα έσοδα του TikTok στις ΗΠΑ αγγίζουν τα 16 δις δολάρια καθώς η Ουάσιγκτον απειλεί με απαγόρευση, αναφέρει η FT


    15 Μαρτίου  – Το TikTok της Κίνας που ανήκει στην ByteDance σημείωσε έσοδα περίπου 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η εφαρμογή viral βίντεο που έχει προσελκύσει τους χρήστες Gen Z κινδυνεύει να απαγορευτεί, ανέφεραν την Παρασκευή οι Financial Times.
    Τα έσοδα της ByteDance ύψους 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023 αυξήθηκαν κατά περίπου 40% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, λόγω της εκρηκτικής ανάπτυξης του TikTok, αν και η Κίνα αντιπροσωπεύει μεγάλο μέρος των πωλήσεων της εταιρείας, ανέφερε η FT, επικαλούμενη πέντε άτομα με γνώση του θέματος.

    Η εφαρμογή μικρού μήκους βίντεο, που χρησιμοποιείται από περίπου 170 εκατομμύρια Αμερικανούς, πέτυχε ρεκόρ πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2023, σύμφωνα με την έκθεση.

    Η ByteDance, με το παρατσούκλι “Εργοστάσιο εφαρμογών” λόγω των συχνών εκδόσεων εφαρμογών για κινητά, βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ξεπεράσει τις μητρικές Meta Platforms του Facebook (META.O), ανοίγει νέα καρτέλα ως η μεγαλύτερη εταιρεία κοινωνικών μέσων στον κόσμο βάσει πωλήσεων, προστίθεται στην έκθεση.
    Τα έσοδα της Meta το 2023 αυξήθηκαν κατά 16% στα 134,90 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Η ByteDance δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.
    Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε την Τετάρτη με συντριπτική πλειοψηφία ένα νομοσχέδιο που δίνει στη ByteDance περίπου έξι μήνες για να εκχωρήσει τα περιουσιακά στοιχεία του TikTok στις ΗΠΑ, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει απαγόρευση.

    Το TikTok ήταν η εφαρμογή μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τις περισσότερες λήψεις στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2023, με 47 εκατομμύρια λήψεις. Το Facebook και το Instagram ήρθαν στη δεύτερη και τρίτη θέση, με 35 εκατομμύρια και 34 εκατομμύρια λήψεις, αντίστοιχα, σύμφωνα με την εταιρεία πληροφοριών αγοράς Sensor Tower.

    Διαβάστε επίσης:

    Marlene Engelhorn: Ομάδα 50 αγνώστων θα μοιράσει €25 εκατ. από την περιουσία της – «Ανυπομονώ να φορολογηθώ»

    Ισραήλ: Το πλοίο που μεταφέρει βοήθεια από την Κύπρο έφθασε ανοικτά της Γάζας

    Dragons’ Den: Ο Τάσος Οικονόμου κάνει το πρώτο offer μέσω τεχνητής νοημοσύνης (video)



    ΣΧΟΛΙΑ