• Διεθνής πολιτική

    Στο βρετανικό κοινοβούλιο η μεταρρύθμιση κατά της ευρωπαϊκής Super League

    Ο Ρίσι Σούνακ, Πρωθυπουργός της Βρετανίας

    Ο Ρίσι Σούνακ, Πρωθυπουργός της Βρετανίας


    Η μεταρρύθμιση του αγγλικού ποδοσφαίρου, που περιλαμβάνει τη θέσπιση ανεξάρτητου φορέα για τη μεσολάβηση επίλυσης οικονομικών διαφορών, «έφτασε» σήμερα (19/3) στο βρετανικό κοινοβούλιο, όπου, εάν εγκριθεί, θα γίνει νόμος.
    Αυτό το όργανο θα εποπτεύει τις πέντε επαγγελματικές κατηγορίες του βρετανικού ποδοσφαίρου και θα έχει ως στόχο να αποτρέψει την εμφάνιση οικονομικών προβλημάτων στους συλλόγους, να αντιμετωπίσει οικονομικές διαφορές και να καταστήσει αδύνατη την ένταξη ομάδων σε εξωτερικά πρωταθλήματα, όπως η ευρωπαϊκή Super League.

    Το νομοσχέδιο προέκυψε μετά την απόπειρα δημιουργίας της ευρωπαϊκής Super League τον Απρίλιο του 2021.
    Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός ρυθμιστικού πλαισίου που θα την απέτρεπε ξεκίνησε το 2022 και τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους επιβεβαιώθηκε ότι θα περιλάμβανε αυτό το όργανο ανεξάρτητο από τη βρετανική κυβέρνηση και την Premier League και με τις δικές του εξουσίες λήψης αποφάσεων.

    «Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για τους οπαδούς του ποδοσφαίρου. Αυτό θα διασφαλίσει ότι οι φωνές τους θα είναι στην πρώτη γραμμή. Το ποδόσφαιρο είναι μια από τις μεγάλες εθνικές μας υπερηφάνειες, αλλά για πάρα πολύ καιρό, ορισμένοι αδίστακτοι ιδιοκτήτες κακοποίησαν ορισμένους συλλόγους ξέφυγαν από αυτό, με οικονομικά προβλήματα που μπορούν να οδηγήσουν σε πλήρη κατάρρευση, όπως είδαμε στις περιπτώσεις της Μπάρι και της Μάκλεσφιλντ», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ.

    Η εισαγωγή του νομοσχεδίου στη Βουλή έρχεται μία ημέρα αφότου η Νότιγχαμ Φόρεστ τιμωρήθηκε με απώλεια τεσσάρων βαθμών για οικονομικές παρατυπίες, όπως συνέβη αυτή τη σεζόν στην Έβερτον, η οποία τιμωρήθηκε με αφαίρεση δέκα βαθμών αρχικά, ποινή που σ μειώθηκε σε έξι μετά την έφεση. Επιπλέον, η Μάντσεστερ Σίτι κατηγορείται για 115 παραβιάσεις του οικονομικού fair play από τον Φεβρουάριο του 2023.

    Η νέα ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή θα έχει την εξουσία να εποπτεύει τους νέους ιδιοκτήτες συλλόγων και να διασφαλίζει ότι διαθέτουν επαρκή κεφάλαια για να αποτρέψουν την πτώχευση του εν λόγω συλλόγου, να διασφαλίζει δίκαιη κατανομή εισοδήματος μεταξύ των πέντε κατηγοριών του αγγλικού ποδοσφαίρου και να προστατεύει την κληρονομιά του, αναγκάζοντάς τους συλλόγους να συμβουλεύονται φιλάθλους για θέματα όπως η αλλαγή του εμβλήματος ή του ονόματος του γηπέδου.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρωσία: Τα Γαλλικά στρατεύματα θα γίνουν στόχος προτεραιότητας

    Φρέντι Μπελέρη: Μου ζητούν να παραιτηθώ από δήμαρχος Χειμάρρας για να με αφήσουν ελεύθερο

    Hellenic Train: Διαψεύδει δημοσιεύματα για αποεπένδυση από την Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ