• Διεθνής πολιτική

    Στη Νέα Υόρκη ο Ντόναλντ Τραμπ ενόψει της ιστορικής εμφάνισής του σε δικαστήριο 

    • NewsRoom
    Τραμπ υπέρ Όρμπαν: Είναι μεγάλος ηγέτης

    Ντόναλντ Τραμπ


    Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έφθασε χθες Δευτέρα στη Νέα Υόρκη, ενόψει της σημερινής εμφάνισής του ενώπιον δικαστηρίου όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες σχετικά με την καταβολή 130.000 δολαρίων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή της πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

    Ο 76χρονος Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας έχει ξεκινήσει ήδη την εκστρατεία του για να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο στις προεδρικές εκλογές του 2024. Είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινική δίωξη.

    Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι «αθώος» και σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social έγραψε ότι ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να κάνει «ξανά μεγάλη την Αμερική», υπογραμμίζοντας ότι έχει πέσει θύμα «κυνηγιού μαγισσών» σε μια περίοδο που η χώρα του «οδεύει προς την κόλαση».

    Το Boeing 757 του Τραμπ – στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας και με το επώνυμό του γραμμένο με κεφαλαία γράμματα – προσγειώθηκε στις 15:25 (τοπική ώρα, 22:25 ώρα Ελλάδος) στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια της Νέας Υόρκης ύστερα από πτήση 3,5 ωρών από τη Φλόριντα.

    Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τον Πύργο Τραμπ, όπου κατέλυσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι δρακόντεια. Περίπου 55.000 αστυνομικοί έχουν τεθεί σε επιφυλακή, ενώ έχουν αποκλειστεί δρόμοι γύρω από δικαστήριο του Μανχάταν ενόψει της σημερινής εμφάνισης του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα (21:15 ώρα Ελλάδος).

    Σύμφωνα με έναν εκ των δικηγόρων του, τον Τζο Τακόπινα, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα υποχρεωθεί να φορέσει χειροπέδες. Ωστόσο, δεν θα αποφύγει τη δυσάρεστη για εκείνον διαδικασία της επιβεβαίωσης των στοιχείων ταυτότητας, της λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων και της φωτογράφισής του ως κατηγορούμενου.

    Ενώπιον του δικαστή, ο Τραμπ «θα δηλώσει αθώος», γιατί «δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα», σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισής του. Ακολούθως θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, ενδεχομένως υπό όρους, εν αναμονή της δίκης του.

    Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ αποβιβαζόταν από το αεροσκάφος του στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επισκεπτόταν ένα εργοστάσιο στη Μινεσότα, για να επαινέσει την οικονομική πολιτική του και να υποσχεθεί «καλύτερες μέρες» στους εργαζόμενους, αποφεύγοντας να σχολιάσει τη νομική διαδικασία που ακολουθείται σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες σε βάρος του Ρεπουμπλικάνου προκατόχου του.

    Διαβάστε επίσης

    Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ – Στις 4 Απριλίου αναμένεται να παραδοθεί στη δικαιοσύνη



    ΣΧΟΛΙΑ