• Διεθνής πολιτική

    State Department: Απογοήτευση για τις νέες δηλώσεις του Ερντογάν κατά της Ελλάδας

    • NewsRoom
    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Την λύπη τους για την «κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων» εκφράζει το State Depertment με αφορμή τις νέες απειλές του Ερντογάν κατά της Ελλάδας.

    Απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στις ΗΠΑ, σχετικά με την δήλωση του Ερντογάν πως οι πύραυλοι Tayfun “θα χτυπήσουν την Αθήνα”, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών επεσήμανε πως «σε μια περίοδο όπου η ενότητα είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη μεταξύ των συμμάχων μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν την λύπη τους για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων».

    «Προτρέπουμε όλους τους συμμάχους μας να αποφεύγουν απειλές και προκλητική ρητορική που μόνο θα αυξήσουν την ένταση και δεν θα βοηθήσουν κανέναν», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του State Depertment.

    O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε την Κυριακή πως η Άγκυρα θα αντιδράσει εάν η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου,. «Όταν λες “Tayfun”, ο Έλληνας φοβάται», ανέφερε ο Ερντογάν. «Στην Ελλάδα, λένε ότι θα χτυπήσει την Αθήνα. Φυσικά και θα χτυπήσει, αν δεν κάτσετε ήρεμα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

    Διαβάστε επίσης:

    Απειλές Ερντογάν: Η Αθήνα να κάτσει φρόνιμα γιατί οι ρουκέτες μας μπορούν να φτάσουν μέχρι εκεί

     



    ΣΧΟΛΙΑ