• Διεθνής πολιτική

    Σολτς από την Πράγα: «Ο Πούτιν ήθελε να διχάσει την Ευρώπη»

    • NewsRoom
    Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς

    Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς


    “Οι συναντήσεις στην Πράγμα στέλνουν ένα σαφές μήνυμα: Οι χώρες της Ευρώπη στέκονται σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας”. Αυτό δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς από την Πράγμα, σύμφωνα με το Reuters.

    Ο Σολτς σημείωσε ακόμη ότι “ο Πούτιν έχει στόχο να διχάσει την Ευρώπη, αλλά πέτυχε το αντίθετο” ενώ πρόσθεσε επίσης ότι όλη η Ευρώπη “συναντήθηκε εδώ στην Πράγα για να συνεργαστεί στα σημαντικά ζητήματα της εποχής”.

    Σύμφωνα με τον Γερμανό καγκελάριο, κατά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής συζητήθηκε η περαιτέρω πολιτική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία. “Οι οικονομικές ανάγκες της Ουκρανίας έχουν καλυφθεί για φέτος”, πρόσθεσε και τόνισε ότι η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας θα διαρκέσει μία ολόκληρη γενιά.

    «Οι τιμές του φυσικού αερίου είναι πάρα πολύ υψηλές, »

    Όσον αφορά το ενεργειακό ζήτημα, ο Σολτς δήλωσε: “Όλοι συμφωνούμε ότι οι τιμές του φυσικού αερίου είναι πάρα πολύ υψηλές, πρέπει να συζητήσουμε με τη Νορβηγία, τις ΗΠΑ και πολλούς άλλους για το πώς θα μειωθούν οι τιμές”.

    Ο Σολτς είπε ακόμη ότι “συζητάμε το θέμα τον Ρώσων που αποφεύγουν την επιστράτευση, αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρξει ευρωπαϊκή λύση”. Συνεχίζοντας, ο Σολτς αναφέρθηκε και στο πακέτο ανακούφισης ύψους 200 δισ. ευρώ, λέγοντας: “Είμαι βέβαιος ότι όλοι γνωρίζουν γνωρίζουν ότι τέτοια μέτρα είναι απαραίτητα και θα πρέπει να ληφθούν παντού”.

    “Μεγάλο μέρος των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ δεν έχει δαπανηθεί ακόμη, πρέπει να εξετάσουμε ποιες επιλογές μας παρέχει αυτό”, τόνισε ακόμη ο Σολτς.

    Διαβάστε επίσης

    Οργή Πούτιν: «Ξηλώνει» υψηλόβαθμους αξιωματούχους – Ετοιμάζει νέες επιθέσεις με τον «σκληροπυρηνικό» Καντίροφ

    Bild: Το σχέδιο του ΝΑΤΟ αν η Ρωσία κάνει χρήση πυρηνικών



    ΣΧΟΛΙΑ