• Διεθνής πολιτική

    Σοϊγκού: Αν η Βρετανία στείλει πυρομαχικά με απεμπλουτισμένο ουράνιο στο Κίεβο θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά

    Ο Ρώσος υπ. Άμυνας Σ.Σοϊγκού

    Ο Ρώσος υπ. Άμυνας Σ. Σοϊγκού


    Νέες απειλές κατά της Δύσης και της Ουκρανίας εξαπολύει η Ρώσία, με τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού να προειδοποιεί πως απομένουν όλο και λιγότερα βήματα προκειμένου να συμβεί ένα «πυρηνικό χτύπημα», σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

    Ο Ρώσος υπουργός απάντησε σε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης τονίζοντας πως αν η Βρετανία προμηθεύσει την Ουκρανία με πυρομαχικά που περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο, θα οδηγήσει την Μόσχα σε αντίδραση. Η Βρετανία επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι θα στείλει στην Ουκρανία πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου μαζί με τα άρματα μάχης Challenger 2.

    Την ίδια ώρα το  ΝΑΤΟ θεωρεί πως η Ρωσία πιθανόν να έχει ζητήσει από την Κίνα «θανατηφόρα όπλα» προκειμένου να ενισχυθεί στον πόλεμο ενάντια στην Ουκρανία.

    Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στότενμπεργκ, αν και «δεν έχουμε καμία απόδειξη ότι η Κίνα παραδίδει θανατηφόρα όπλα στη Ρωσία, αλλά έχουμε δει κάποια σημάδια ότι αυτό ήταν αίτημα της Ρωσίας και ότι είναι ένα θέμα που εξετάζει το Πεκίνο».

    «Η Κίνα δεν πρέπει να παρέχει θανατηφόρα βοήθεια στη Ρωσία. Αυτό θα ήταν η υποστήριξη ενός παράνομου πολέμου», προειδοποίησε ο Στόλτενμπεργκ.

    Σύμφωνα με τον Στόλτενμπεργκ η τριήμερη κρατική επίσκεψη του Σι στη Μόσχα σηματοδοτεί τους στενότερους δεσμούς που αναπτύσσονται μεταξύ Κίνας και Ρωσίας τα τελευταία χρόνια.

    «Βλέπουμε πώς η Κίνα και η Ρωσία πλησιάζουν όλο και περισσότερο στον στρατιωτικό τομέα – κοινές ασκήσεις, κοινές περιπολίες, ναυτικές και αεροπορικές περιπολίες – στον οικονομικό και επίσης στον πολιτικό και διπλωματικό τομέα», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

    «Έτσι η συνάντηση στη Μόσχα είναι μέρος αυτού του μοτίβου όπου η Κίνα και η Ρωσία εργάζονται όλο και πιο στενά και οικοδομούν μια ισχυρότερη και ισχυρότερη εταιρική σχέση» κατέληξε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

    Διαβάστε επίσης

    Εντι Ράμα: Πρόσκληση σε Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Αλβανία

    Κίνα – Ρωσία: Σι και Πούτιν τονίζουν ότι ο «υπεύθυνος διάλογος» είναι η λύση για την κρίση στην Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ