ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέα επίθεση εναντίον της Τουρκίας εξαπολύει η Γαλλία, συνεχίζοντας την αντιπαράθεση μεταξύ Ερντογάν και Μακρόν με αφορμή την έντονη αντίδραση του Παρισιού μετά και τη δολοφονία ενός καθηγητή από φανατικό ισλαμιστή.
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Υβ Λε Ντριάν επιτίθεται με ανακοίνωσή του κατά της Τουρκίας, σχολιάζοντας πως «μετά από από την παντελή απουσία οποιασδήποτε επίσημης καταδίκης ή έκφρασης συμπαράστασης από τις τουρκικές αρχές, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Conflans Sainte-Honorine, τις τελευταίες ημέρες ήρθε να προστεθεί μια συκοφαντική και γεμάτη μίσος προπαγάνδα κατά της Γαλλίας, η οποία αποτελεί ομολογία μιας προσπάθειας να προκαλέσει μίσος εναντίον μας και εντός μας».
«Άμεσες προσβολές κατά του προέδρου της (γαλλικής) Δημοκρατίας, που που εκφράζονται από το υψηλότερο επίπεδο του τουρκικού κράτους», αναφέρει ο Γάλλος ΥΠΕΞ..
Αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη, ειδικά από πλευράς συμμαχικής χώρας », καταλήγει ο Λε Ντριάν, προσθέτοντας ότι ο Γάλλος πρεσβευτής στην Τουρκία ανακλήθηκε από την Άγκυρα για διαβουλεύσεις.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λουξεμβούργο: Οι αρχές ερευνούν την προέλευση του drone που οδήγησε στο κλείσιμο του κεντρικού αεροδρομίου
- Η ΕΕ πιέζει τους εταίρους για επιπλέον χρηματοδότηση της Ουκρανίας
- Σαουδική Αραβία: Από φωτιά σε δεξαμενή καυσίμων της Aramco οι καπνοί κοντά στο αεροδρόμιο του Ριάντ
- Γαλλία: Το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2027 θα συμμορφώνεται με τις συστάσεις της ΕΕ για τις δαπάνες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.