• Διεθνής πολιτική

    Συνεχίζεται ο «πόλεμος δηλώσεων» Γαλλίας-Τουρκίας: Η Άγκυρα προσπαθεί να προκαλέσει μίσος εναντίον μας, λέει ο Λε Ντριάν

    • NewsRoom
    O Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν μιλά δίπλα στην σημαία της ΕΕ και της Γαλλίας

    Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας


    Νέα επίθεση εναντίον της Τουρκίας εξαπολύει η Γαλλία, συνεχίζοντας την αντιπαράθεση μεταξύ Ερντογάν και Μακρόν με αφορμή την έντονη αντίδραση του Παρισιού μετά και τη δολοφονία ενός καθηγητή από φανατικό ισλαμιστή.

    Ο  Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Υβ Λε Ντριάν επιτίθεται με ανακοίνωσή του κατά της  Τουρκίας, σχολιάζοντας πως «μετά από από την παντελή απουσία οποιασδήποτε επίσημης καταδίκης ή έκφρασης συμπαράστασης από τις τουρκικές αρχές, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Conflans Sainte-Honorine, τις τελευταίες ημέρες ήρθε να προστεθεί μια συκοφαντική και γεμάτη μίσος προπαγάνδα κατά της Γαλλίας, η οποία αποτελεί ομολογία μιας προσπάθειας να προκαλέσει μίσος εναντίον μας και εντός μας».

    «Άμεσες προσβολές κατά του προέδρου της (γαλλικής) Δημοκρατίας, που που εκφράζονται από το υψηλότερο επίπεδο του τουρκικού κράτους», αναφέρει ο Γάλλος ΥΠΕΞ..

    Αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη, ειδικά από πλευράς συμμαχικής χώρας », καταλήγει ο Λε Ντριάν, προσθέτοντας ότι ο Γάλλος πρεσβευτής στην Τουρκία ανακλήθηκε από την Άγκυρα για διαβουλεύσεις.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ