• Διεθνής πολιτική

    Συγκλονιστικό! Διαδηλωτές χτυπούν reporter του CNN (video)

    • NewsRoom


    Πεδίο μάχης μοιάζει τα τελευταία δύο 24ωρα η πόλη Charlotte της Βόρειας Καρολίνα, με την κατάσταση να έχει ξεφύγει από τα χέρια της αστυνομίας και διαδηλωτές να χτυπούν reporter του ειδησεογραφικού πρακτορίου CNN.

    Οι διαδηλωτές άρχισαν να επιτίθενται εναντίον τόσο της αστυνομίας όσο και των reporters που βρίσκονταν εκεί προκειμένου να καλύψουν το θέμα. Ένα από αυτά τα θύματα των επεισοδίων ήταν και ο Ed Lavandera, που καλύπτει το θέμα για το σταθμό CNN. Την ώρα που ο δημοσιογράφος βρισκόταν στον τηλεοπτικό αέρα ενημερώνοντας για τα γεγονότα το κοινό, ένας διαδηλωτής που πέρασε από δίπλα του, τον έσπρωξε με δύναμη, με αποτέλεσμα να τον ρίξει, κυριολεκτικά, κάτω!

    Charlotte protests

    Τα επεισόδια ξεκίνησαν με αφορμή τον εν ψυχρώ πυροβολισμό του Keith Lamont Scott, ενός 43χρονου αφροαμερικανού άντρα από δυνάμεις της αστυνομίας. Σύμφωνα με τον Kerr Putney, αρχηγό του αστυνομικού τμήματος Σαρλότ – Μεκλεμβούργου, η αστυνομία πραγματοποιούσε έρευνα προκειμένου να εντοπίσει ύποπτο άνδρα εναντίον του οποίου είχε βγει ένταλμα σύλληψης. Οι αρχές υποστήριξαν ότι πυροβόλησαν τον άνδρα γιατί τον είδαν να κρατάει όπλο ενώ παράλληλα αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις εντολές τους.

    CHARLOTTE, NC - SEPTEMBER 21: People block traffic on the I-85 (Interstate 85) during protests following the death of a man shot by a police officer on September 21, 2016 in Charlotte, NC. The protests began the previous night following the fatal shooting of 43-year-old Keith Lamont Scott at an apartment complex near UNC Charlotte. (Photo by Sean Rayford/Getty Images)

    Ωστόσο η οικογένεια του θύματος ανέφερε πως ο άτυχος άνδρας δεν οπλοφορούσε αλλά είχε κατέβει στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας προκειμένου να παραλάβει το γιο του από το σχολείο. Το περιστατικό, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε τις αντιδράσεις των πολιτών που εξοργισμένοι βγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν φωνάζοντας συνθήματα, όπως «σταματήστε να μας σκοτώνετε», «υπολογίστε τη ζωή των μαύρων» και «καμία δικαιοσύνη, καμία ειρήνη».

    charlotte 4

    Οι διαδηλώσεις απέκτησαν βίαιο χαρακτήρα, κατόπιν ενός ακόμη πυροβολισμού εναντίον ενός διαδηλωτή αυτή τη φορά, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην εντατική. Ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος στους δρόμους της Charlotte, άρχισε να επιτίθεται τόσο εναντίον της αστυνομίας όσο και των reporter που καλύπτουν το θέμα.

    Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνα κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας των συνεχιζόμενων αναταραχών, ενώ στην πόλη θα φτάσουν μονάδες της εθνοφρουράς, αλλά και της πολιτειακής αστυνομίας,  προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα η έκρυθμη αυτή κατάσταση.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/o-remos-diloni-thavmastis-tou-atatourk-ke-twitter-tou-lei-keros-lipon-gia-na-logariastoume/76128

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ