• Διεθνής πολιτική

    «Sex, drugs and rock n roll» στη Silicon Valley

    • NewsRoom


    Φως στα πάρτι οργίων που διοργανώνονται στη Silicon Valley ρίχνει με το άκρως αποκαλυπτικό, υπό έκδοση, βιβλίο της «Brotopia: Breaking Up the Boys’ Club of Silicon Valley» η δημοσιογράφος του Bloomberg, Emily Chang.

    Το Vanity Fair δημοσιεύει αποσπάσματα από το βιβλίο, περιγράφοντας την κρυφή πλευρά της Silicon Valley, όπου πρωταγωνιστούν και πάλι μεγαλοεπενδυτές, γνωστοί επιχειρηματίες και κορυφαία στελέχη του τεχνολογικού κλάδου, αλλά σε αυτήν την περίπτωση σε exclusive πάρτι με άφθονο σεξ, αλκοόλ και ναρκωτικά.

    Όπως αποκαλύπτει, στα ερωτικά πάρτι μετέχουν μόνον όσοι περιλαμβάνονται στη λίστα των «υψηλών» προσκεκλημένων. Συνήθως συναντώνται νωρίς το απόγευμα, ως επί το πλείστον πριν από το δείπνο, και μερικές φορές μαγειρεύουν μαζί.

    Στην αρχή σερβίρεται άφθονο αλκοόλ και στη συνέχεια μοιράζονται στους συμμετέχοντες χάπια Ecstasy ή Molly, ορισμένα εκ των οποίων φέρουν μερικές φορές το λογότυπο γνωστών εταιρειών τεχνολογίας. Μέσα σε λίγα λεπτά η ερωτική διάθεση φουντώνει, οι ορμόνες εκρήγνυνται «σαν το ποπ κορν στο καυτό λάδι» και αυτό που ακολουθεί είναι νύχτες οργίων, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι το πρωί.

    Silicon Valley
    Silicon Valley

    Οι άρρενες συμμετέχοντες, σύμφωνα με την Chang, είναι συνήθως επενδυτές, startuppers, αλλά και κορυφαία ονόματα του κλάδου της τεχνολογίας, ενώ οι γυναίκες είναι νεαρές, όμορφες που θέλουν να «δικτυωθούν» ή επιδιώκουν μια ώθηση στην καριέρα τους.

    Τα πάρτι οργίων διαρκούν συνήθως ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο και διοργανώνονται σε διάφορα σημεία, από βίλες στο Pacific Heights του Σαν Φρανσίσκο, το Χίλσμποροου ή το Άθερτον της Καλιφόρνια -την «πλουσιότερη» πόλη στις ΗΠΑ-, μέχρι επαύλεις στην Κοιλάδα της Νάπα ή σε γιοτ στην Ίμπιζα.

    Οι άνδρες, που δίνουν το «παρών», είναι συνήθως λιγότεροι από τις γυναίκες. Μπορούν να φέρουν μαζί τους όσες συντρόφους θέλουν, κατά κανόνα -ωστόσο- συνοδεύονται από δύο, οι οποίες καλούνται να συμμετάσχουν σε ερωτικά τρίγωνα που περιλαμβάνουν και άλλες γυναίκες.

    Οι συμμετέχοντες ενημερώνονται για το επόμενο πάρτι λίγο πριν από τη διοργάνωσή του είτε προφορικά είτε μέσω Snapchat είτε με συνθηματικές καταχωρήσεις σε ειδικά φόρα στο Διαδίκτυο.



    ΣΧΟΛΙΑ