Όταν μια έκρηξη συντάραξε το μικρό χωριό της Πολωνίας Σεβόντοφ, η πρώτη σκέψη της Γιοάνα Μάγκους ήταν ότι κάτι είχε συμβεί στις γειτονικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας σιτηρών. πραγματικότητα όμως, ήταν πολύ πιο ζοφερή, ένας πύραυλος αγνώστου μέχρι στιγμής προελεύσεως είχε εκραγεί στο Σεβόντοφ σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και θέτοντας το χωριό στο επίκεντρο ενός επικίνδυνου κεφαλαίου στον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Άκουσα μια τεράστια έκρηξη, μια φρικτή έκρηξη και τότε πήγα στο παράθυρο και είδα ένα πελώριο σύννεφο μαύρου καπνού… Είδα κόσμο να τρέχει. Σκέφτηκα ότι ίσως κάτι να συνέβη στις εγκαταστάσεις, ότι ένα από τα μηχανήματα χάλασε και εξερράγη». «Φοβάμαι. Δεν κοιμήθηκα όλη τη νύχτα», λέει η 60χρονη αυτή δασκάλα του Γυμνασίου του χωριού, το οποίο απέχει περίπου έξι χιλιόμετρα από το σύνορο.
Διαβάστε επίσης
Ουκρανία: “Δύσκολη” η επόμενη εβδομάδα στην περιφέρεια του Κιέβου μετά τα χθεσινά ρωσικά πλήγματα, δήλωσε ο περιφερειάρχης
Δένδιας – Ταγιάνι: Στήριξη της Ιταλίας έναντι της Τουρκίας, στενή συνεργασία στο προσφυγικό και μεταναστευτικό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αγορές: Υποχωρεί η Ασία κόντρα στα ρεκόρ της Wall Street – Πετρέλαιο και αποδόσεις ομολόγων πιέζουν τις μετοχές
- Άννα Βίσση: Η αποστομωτική απάντηση στον Νίκο Καρβέλα – «Ίσως δεν τον γνώρισα ποτέ»
- Πρωτιά της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό βαμβάκι – Αντιπροσωπεύει το 80% σε εκτάσεις και παραγωγή
- Στην Αθήνα ο YΠΕΞ των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο για τον 6ο Γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου των δύο χωρών – Το πρόγραμμά του
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.