• Διεθνής πολιτική

    Σάλιβαν για συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν: Συνεχίζουμε να θέτουμε τα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων

    • NewsRoom
    Σάλιβαν για συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν: Συνεχίζουμε να θέτουμε τα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων

    Τζέικ Σάλιβαν, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου


    Συνεχίζονται οι βολές και οι προειδοποιήσεις κατά της Τουρκίας,  μετά τη συνάντηση που είχαν στη Ρώμη, στο περιθώριο της συνόδου της G20, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Aμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν.

    «Η συνάντηση κάλυψε ένα πλήρες φάσμα περιφερειακών και παγκόσμιων θεμάτων. Και ναι, κάλυψε το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου», δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.

    Παράλληλα, ανέφερε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν είπε ότι «θα συνεχίσουμε να θέτουμε αυτά τα ζητήματα, διότι αυτό είμαστε ως χώρα, αυτό είμαι εγώ ως πρόεδρος, θα συνεχίσουμε να τα θέτουμε δημόσια, όποια τριβή και αν προκαλέσουν».

    Μάλιστα, ο Σάλιβαν τόνισε ότι «το ΝΑΤΟ, ως συμμαχία, θα πρέπει σε μεγάλο βαθμό να σχεδιαστεί και να ενθαρρυνθεί προς μια βαθιά δέσμευση στις δημοκρατικές παραδόσεις και αξίες που το στηρίζουν από την αρχή».

    Ο Σάλιβαν χαρακτήρισε «ως εποικοδομητική και άμεση» τη συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν.

    «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Θα εργαστούμε σε αυτό με την Τουρκία. Θα εργαστούμε σε αυτό με άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ που αντιμετωπίζουν προκλήσεις σε ό,τι αφορά τη δημοκρατική οπισθοδρόμηση στο εσωτερικό τους», κατέληξε ο Σάλιβαν.

    Διαβάστε επίσης:

    Μπάιντεν: Συγγνώμη που αποχωρήσαμε από τη Συμφωνία του Παρισιού

    Βρετανία: Σχέδιo έκτακτης ανάγκης αν η Γαλλία πραγματοποιήσει τις απειλές της



    ΣΧΟΛΙΑ