ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την επέκταση της λίστας αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολιτικών στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στη Ρωσία, απαντώντας στο τελευταίο πακέτο ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Μόσχας.
Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν 13ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας με την επιβολή περιοριστικών μέτρων κατά 200 προσώπων και εταιρειών που κατηγορούνται ότι βοηθούν την Μόσχα στην προμήθεια όπλων, εμπλέκονται στην αρπαγή παιδιών από την Ουκρανία ή συμβάλλουν στην παράκαμψη των κυρώσεων.
«Συνεχίζονται οι άκαρπες προσπάθειες της ΕΕ ενάντια στη Ρωσία»
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει τις άκαρπες απόπειρες να πιέσει τη Ρωσία μέσω μονομερών και περιοριστικών μέτρων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Σε απάντηση σε αυτές τις μη φιλικές ενέργειες, η ρωσική πλευρά επέκτεινε σημαντικά την λίστα των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών και των κρατών μελών της ΕΕ στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στο έδαφος της χώρας μας».
Στην λίστα περιλαμβάνονται εκπρόσωποι υπηρεσιών επιβολής του νόμου και εμπορικών οργανισμών που προμήθευσαν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών θεσμών που συμμετείχαν στη δίωξη Ρώσων αξιωματούχων και εκείνοι που συγκέντρωσαν υλικό για να υποστηρίξουν την ιδέα της κατάσχεσης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.
Στην ρωσική λίστα περιλαμβάνονται εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που προβαίνουν σε επιθετικές δηλώσεις κατά της Ρωσίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Διαβάστε επίσης:
Φον ντερ Λάιεν: Ανακοίνωσε την αποδέσμευση €137 δισ. για την Πολωνία
Πασινιάν: Κατηγόρησε το Αζερμπαϊτζάν ότι σχεδιάζει νέα επίθεση εναντίον της Αρμενίας
Νετανιάχου: Παρουσίασε σχέδιο για τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας μετά τον πόλεμο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σερβία: Εκρηκτικά σε αγωγό φυσικού αερίου που συνδέεται με την Ουγγαρία – Πολιτική ένταση πριν τις εκλογές
- Drewry: Αμετάβλητες οι τιμές στη διακίνηση κοντέινερ με μέσο όρο στα 2.287 δολάρια
- Ρωσία: Ξανά σε λειτουργία το λιμάνι Ουστ-Λούγκα – Πιθανή «ανακούφιση» στις αγορές
- Citigroup: Προς Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο πάει το το χρονοδιάγραμμα μείωσης επιτοκίων της Fed
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.